Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Kişisel Gelişim
Print Al

Stres başarıyı tetikliyor

12 Ocak 2013 Cumartesi::

Acıbadem Bursa Hastanesi Psikiyatrı Psikolog Dilara Kızılçay, ergen psikolojisi ve stresle baş etme yöntemleri ile ilgili verdiği bilgilerde hayatta biraz strese ihtiyaç duyulduğunu anlattı.

Yazı Boyutu : A A A A

Çocukların kişilik analizlerini belirleme ile ilgili bilgiler veren Psikolog Kızılçay, etkin iletişim yöntemleri için de "Bir ağız iki kulak varsa, bir konuşup iki dinleyin. Doğru zamanda, doğru kişiye, doğru bilgiler verin. Mesajlarınız net, açık ve anlaşılır olsun. Gizlilikten kaçının, bilgiyi paylaşın. Karşınızdakini asla üçüncü şahısların yanında eleştirmeyin" ifadelerini kullandı.

Kişiler arası çatışmalarda iletişimin kalitesinin de önemli olduğunu vurgulayan Kızılçay, etkili sözel kalite için hoş ve ilgili bir tonla, sesin tonunun uygun ve konuşma hızının orta olmasıyla, basit ancak yeterli bir dille doğal ve akıcı bir konuşmayı tavsiye etti.

Stresliyken performansınız farklılaşır
Stres ve stresle başa çıkma konusunda da bilgiler veren Kızılçay, "Stres bazen olumlu bazen olumsuz nedenlere bağlıdır. Normal bir işlev görebilmeniz için bir miktar strese ihtiyacınız olduğunu unutmayın. Aynı olaylara farklı insanlar farklı tepkiler verir. Mesela yemek konusunda bir kız öğrenci şu cevabı verebilir; ’İstemem kilo aldırıyor’, erkek öğrenci ise ’İsterim enerji veriyor’. Yani stresin temelinde sizin algılamanız ve deneyimleriniz vardır." dedi.Olayları anlamlandırma ve değerlendirme biçiminin stresin boyutunu etkileleyeceği üzerinde duran Dilara Kızılçay, sözlerini şöyle tamamladı: "Aynı mekanda ve sosyal ortam içinde bazı insanlar son derece gergin ve stresli, diğerleri ise rahat ve mutlu olabilir. Stresliyken performansınız farklılaşır. Eğer çok fazla stres yaşıyorsanız performansınız azalır, bir miktar stres yaşamak performansınızı artırabilir."

Kaynak: Kigem , Link : kigem.com/content.asp?bodyID=4443

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.