Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Başarı
Print Al

Merakla başladı Türkiye'nin en büyüğü oldu

3 Ocak 2013 Perşembe::

Şanlıurfa'da akvaryumda hobi olarak beslediği balıklara merak salan Mehmet Bulut balık çiftliği kurdu. Yakınlarının delirdi mi? dediği Bulut, 2 yılda Türkiye'nin en büyük üreticisi oldu.

Yazı Boyutu : A A A A

Şanlıurfa'da 20 yıl boyunca büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan 49 yaşındaki Mehmet Bulut evinde akvaryumda beslediği balıklara merak saldı. 3 yıl önce evinde bulunan balıklar hakkında araştırma yapan 49 yaşındaki çiftçi, balık çiftlikleri hakkında bazı üreticilerden bilgi aldı.

MERAKI ZENGİN ETTİ
20 yıl boyunca büyükbaş hayvan yetiştiren, süt ve süt ürünleri satan Mehmet Bulut akvaryum balıklarına olan merakı nedeni ile bir anda balık çiftliği kurmaya karar verdi. Büyükbaş hayvanlarını satan Bulut, 600 bin lira masrafla 150 dönüm üzerine içerisinde 20 adet havuz bulunan akvaryum balığı çiftliği kurdu. Aradan geçen 2 yıl boyunca beslediği balıkları Türkiye'nin çeşitli illerine satan Bulut, yeni havuzlar açarak Türkiye'nin en büyük akvaryum balığı çiftliğini kurdu.

‘'KOMŞULAR DELİRDİ Mİ? DEDİ''
Balık çiftliği kurmaya karar verdiğinde aldığı tarlalara havuz açan Mehmet Bulut, komşularının ve yakınlarının kendisi için ‘Tarlayı haram etti', ‘Delirdi mi?' dediğini duyduğunu dile getirdi. Bulut, ‘'Şimdi kazancımı söylesem gelip onlarda bu işi yapar'' dedi.

Yeni hedefleri hakkında açıklama yapan 49 yaşındaki Mehmet Bulut, ‘'2 yıl içerisinde 600 bin liraya yakın olan masraflarımı neredeyse karşıladım. Artık kazancımla yeni havuzlar açmayı düşünüyorum. Kısmetse yurt dışına da ihraç edeceğim'' şeklinde konuştu.
Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.