Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Liderlik
Print Al

3 yönetici x 3 soru

1 Ocak 2013 Salı::

Yetenekli çalışanları nasıl teşvik edebilir ve şirkette tutabilirim?

Yazı Boyutu : A A A A

ŞİRKET İÇİNDEN NASIL LİDER BULABİLİRİM?

PAUL RUSSELL / Google, Liderlik ve Gelişim Yöneticisi

90’lı yıllarda (Pepsi’de) liderlere yeni liderlerin nasıl yetiştirileceği konusunda eğitim vermiştim. Şimdi de, şirket bünyesindeki insanlara saygı duydukları çalışanları belirlemeleri ve daha sonra onların eğitim alanında görev almalarını sağlamaları çağrısında bulunuyorum. Böylece, örneğin, hiçbir yöneticilik deneyimi bulunmayan bir mühendisten kursta eğitmenlik yapmasını istedik. Sonuçta da, bu kişinin iş için uygun olduğunu gördük.

HANS-PAUL BÜRKNER / Boston Consulting Group, Başkan ve CEO

Bir değerlendirme sistemi formüle edin. BCG’de her görevlendirme sonrası çalışanları gözden geçiriyoruz. Kendilerine düzenli olarak ve her birimden geribesleme sunuluyor. Ayrıca çalışanlara sorumluluk üstlenecekleri yeni fırsatlar sunmanızda yarar var. Bu iş, insan kaynaklarına havale edilmemelidir.

PROF. NOEL M. TICHY / University of Michigan, İşletme Bölümü

Elinize bir kağıt alıp girmek istediğiniz pazarları yazın. Daha sonra pazarlarda görev üstlenebilecek çalışanların listesini çıkarın. Bu iş için şirket dışından insanları görevlendirmeyin: CEO bu tür konularla her gün ilgilenmek zorundadır. Roger Enrico, Indra Nooyi’nin keşfedildiği Pepsi’de liderlik programını yönetmişti.


YETENEKLERİ ŞİRKET DIŞINDA ARAMAK İÇİN ZAMAN UYGUN MU?

PAUL RUSSELL

Açık pozisyonlara hem dışarıdan hem de şirket içinden adaylara bakıyoruz ama bu konuda önemli olan değerli olanları istihdam etmek. İstihdam her şeyin temeli. Geliştirme yöntemiyle yetenekli çalışanların daha iyi olmaları sağlanabilir. Ancak her bir Google çalışanı için harcayacağım bir dolarım olsaydı, 70 sentini şirket içinden doğru insana ayırırdım.

HANS-PAUL BÜRKNER

Daha az rekabetle, iş dünyası eğitimi veren okullardan büyük yetenekler bulmak daha kolaydır. Ancak günümüz ekonomisinde ya da başka bir ekonomide önceliğiniz şirket içine bakmak olmalıdır. Çalışanlarınıza karşı sabırlı olmalısınız. Sonuç itibariyle, birisinin içindeki potansiyeli keşfetmek bazen üç yıl sürebilir.

PROF. NOEL M. TICHY

Şirketler dışarıya bakmaya zorlandıklarında, nedeni liderlik sistemini kırmış olmal
Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.