Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Yaşam
Print Al

Online harcamaya 30 milyar

28 Kasım 2012 Çarşamba::

Türkiye’de son 5 yılda yılda yüzde 50’nin üzerinde büyüme yakalayan internet üzerinden kartla yapılan alışverişlerin 2012 yılını 30 milyar TL hacimle kapatması bekleniyor.

Yazı Boyutu : A A A A

Bankalararası Kart Merkezi’nin (BKM) açıkladığı veriler ışığında, 2023 yılının internet üzerinden kartlar yapılan alışverişlerin rakamları tahmin ediliyor. Alışveriş hacminin tahmini olarak 350 milyar TL’yi aşması öngörülüyor.

Bankalararası Kart Merkezi’nin e-ticaret sektöründe, internet üzerinden yapılan kartlı ödeme verilerinin açıkladığı ve BKM Express’in bu sektöre katkılarının değerlendirildiği basın toplantısında konuşan Bankalararası Kart Merkezi Genel Müdürü Soner Canko, hayat tarzının değişmesiyle birlikte ödeme sistemlerinde de alışkanlıkların değişim gösterdiğine dikkat çekti. Canko, şu bilgileri verdi: “İnternetten alışveriş Türkiye’de hızla büyüyor. 2012’de tüm kartlı işlemler içinde, her 100 TL’lik alışverişin 9 TL tutarındaki bölümü e-ticaret üzerinden gerçekleştirildi.”

BKM’nin açıkladığı verilere göre, sektörler içinde havayolu harcamaları, kendi içindeki alışverişlerde internet kullanımının en yüksek olduğu sektör olarak açık ara ilk sırada yer alıyor. Havayolu harcamalarının yüzde 90 oranındaki bölümünün internet üzerinden gerçekleştiği dikkat çekiyor. 2012 yılının başından ekim ayı sonuna kadar olan dönemde, internetten yapılan kartlı ödemelerin ilgili sektörler içindeki payının seyahat acentelerinde yüzde 44 olduğu görülüyor.

Kaynak: Hürriyet , Link : www.hurriyet.com.tr

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.