Bugün: 16 Nisan 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Liderlik
Print Al

Bunları yöneticilerden duyamazsınız

16 Kasım 2012 Cuma::

Deneyimli ya da kariyerinin başında olsun bir çok yönetici çalışanlarına onlar hakkındaki düşüncelerini tam olarak aksettirmez. İşte yöneticinizin size söylemediği 7 şey...

Yazı Boyutu : A A A A


YÖNETİCİNİZİN SİZE SÖYLEMEDİĞİ 7 ŞEY



Deneyimliler ve "iyi yönetici" geçinenler dahil, bir çok yönetici size bazı şeyleri söylemekten kaçınır. Kırılırsınız, küsersiniz, oyundan düşersiniz diye söylememeyi tercih ederler. Bazı şeyleri iş yaşamınızda "duyamazsınız".



İşte size yöneticinizden duyamadığınız cümlelere 7 örnek:



1. "Toplantılarda çok fazla konuşuyorsun":



Katılacağınız bir sonraki toplantıda, söylemeyi düşündüğünüz şeyi, gerçekten herkesin duyması gerekip gerekmediğini kendinize sorun. Toplantılarda konuşmuş olmak için konuşursanız, yöneticinizin değilse bile katılımcıların gözünde artı değil eksi puan toplarsınız.



2. "Toplantılarda hiç konuşmuyorsun":



Yaptığınız işlerle ilgili paylaşmak ya da fikir almak istediğiniz hiç bir konu yok mu? Ya da arkadaşlarınızın gündemlerine ilişkin hiç bir katkınız olmayacak mı? Yeri geldiğin bilgi birikiminize ve deneyiminize yakışan şekilde konuşmaktan çekinmeyin. Ne çok konuşun ne de suskun kalın; ölçüyü tutturun.



3. "facebook'ta çok fazla zaman harcıyorsun":



Siz ne kadar performansınızı etkilemediğini düşünseniz de yöneticiniz sizi sürekli facebook'ta, twitter'da görmekten hoşlanmaz. Durmadan sosyal medya sitelerinde dolandığınızı görürse işinize odaklanamadığınızı düşünebilir. Bu da bir hata yaptığınızda ya da bir geribildirim verme dönemi geldiğinde size yol-su-elektrik olarak geri döner.



4. "Çok duygusalsın":



Sürekli alınganlık yapıyorsanız veya bunalımlı tavırlar içindeyseniz hayatı yöneticiniz için kolaylaştırmıyorsunuz. Yol almanız gereken alanları, yaptığınız yanlışları duygu durumunuz nedeniyle sizinle paylaşamamak yöneticinizi rahatsız eder. Bir profesyonel olarak duygularınızı iş yaşamınızda yönetebiliyor olmanız beklenir.



5. "Her adımının takip edilmesinin bir nedeni var":



Yöneticiniz her işinize karışıyor, her ayrıntıyla ilgileniyor mu? İnanın o da bundan memnun değil. En takıntılı yöneticiler bile bazen işlere arkasını dönüp gidebilmeyi ister. Onca ayrıntıya girmesinin nedeni bugüne dek kaçırdığınız detaylar olabilir mi?



6. "Özel yaşamın iş yerinde sorun yaratıyor":



Özel yaşamınızdaki sıkıntılardan iş yerinizde sürekli bahsediyorsanız, mütemadiyen telefonda birilerine bağırıyorsanız ya da yerli yersiz durup dururken ağlıyorsanız, hatta kendinizi tutamayıp küfür ettiğiniz oluyorsa insanlar bu davranışlarınıza tahammül etmek zorunda mı? İş ve özel yaşamlarınız arasındaki rolleri ayırın.



7. "Aynı görüşte olmasan da olur":



İyi bir yönetici farklı görüşleri bilmek ister. Sizin fikrinizi de mutlaka duymayı arzu eder. Ancak deneyimiyle ve vizyonuyla son kararı yöneticiniz verir. Bölümünüzün zaferini paylaşan da yenilgisini göğüsleyen de odur. Taşın altındaki el onundur. Bu nedenle kendisiyle %100 aynı fikirde olmanız gerekmez. Aynı fikirde olmadığınızda kendinizi parçalamayın. Bir sakin olun.



Yöneticinizin söylemeyi tercih etmediği şeylerin farkında olmanız, ileride bir gün bunları "soğuk duş" şeklinde duymanızı engelleyebilir. Neler söyleniyor, neler söylenmiyor olabilir bir düşünün.


Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.