Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Başarı
Print Al

Ön yargıları aştı, hedefine ulaştı

16 Kasım 2012 Cuma::

Maddi imkanı olmadığı için ortaokulu dışarıdan bitirdi. Yaşı büyük diye liseye kabul edilmedi. Ancak o vazgeçmedi... Ön yargıları aşıp liseye kayıt oldu, yetinmedi LYS’de herkesin takdirini kazanan bir başarıya imza attı...

Yazı Boyutu : A A A A

ORTAOKULU DIŞARIDAN BİTİRDİ, DİŞ HEKİMLİĞİNİ KAZANDI

Güngören’de maddi imkansızlıklar nedeniyle okuyamayan Murat Sili, ortaokulu dışarıdan bitirip 20 yaşındı liseye yazıldı. Yaşı nedeniyle kayıt sırasında çok zorlanan Sili, bu yıl LYS’de yüksek bir puan alarak diş hekimliği bölümünü kazandı.

Maddi imkanı olmadığı için ilkokuldan sonra okuyamayan Murat Sili’nin (27) hayatı adeta azmin zaferini belgeler nitelikte. İçindeki okuma aşkını atamayan Murat Sili, uzun süre sonra ortaokulu dışarıdan bitirmeyi başardı. Bununla da yetinmeyen Sili, liseye kaydolmak için hareke geçti ancak yaşının 20 olması işlerini iyice zorlaştırdı. Lise müdürleri tarafından yaşı gerekçe gösterilerek okula kaydı yapılmayan Sili, çareyi İstanbul Valiliği’ne giderek yardım istemekte buldu. Valiye okumak istediğini anlatıp, kendisine yardımcı olunmasına isteyen Sili’nin bu arzusu geri çevrilmedi. Bahçelievler Kemal Hasoğlu Lisesi’ne kaydını yaptıran Sili, ilk zamanlarda olumsuz yaklaşımlardan dolayı çok zorlandı ancak zamanla öğretmenleri onun başasını taktir etmeye başladı. Öğretmenlerinin çabası ve kendi azmi, bu yıl girdiği LYS’de ürün verdi. Sili, İstanbul’da bir diş hekimliği fakültesini kazanmayı başardı. Ayrıca sıralamada 5 bin 900’ncu olarak da önemli bir başarıya imza attı.

Sili, azmin önemine dikkat çekerek duygularını şöyle ifade etti: "Okumak istediğim için açık ilköğretim okuluna kayıt yaptırarak ortaokul diplomasını dışarıdan aldım. Liseye kaydolmak isterken yaşımdan dolayı ön yargı ile yaklaştılar ancak ben yılmadım ve liseye kaydolup bitirdim. Bu yıl da diş hekimliğini kazandım. Çok mutluyum."

Oğlunun başarısıyla gurur duyduğunu söyleyen anne Melek Sili ise, "Oğlum liseye başlayınca hiçbirimizin tahmin edemeyeceği kadar başarılı bir öğrenci oldu. Oğlum ortaokul diplomasını dışarıdan almasına rağmen lisede sayısal derslerde çok başarılı oldu. Bu da hepimizi çok şaşırtıp mutlu etti." diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.