Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | İnsan Kaynakları
Print Al

Aykırı eleman fark oluşturabilir

9 Kasım 2012 Cuma::

Çalışanlarınız sizinle aynı fikirde değilse "burada patron benim" diyerek tartışmayı noktalama dönemi geride kaldı. Artık tek sesli ekiplerin yerini çok sesli ekipler alıyor. İşte çalışanların içindeki aykırı sesleri güçlendirmenin yolları...

Yazı Boyutu : A A A A


KIZDIĞINIZ ÇALIŞAN İŞ HAYATINIZI KURTARABİLİR Çalışanlarınız size ters düştüğünde aslında size iyilik yapıyor olabilir. 1968 yaz olimpiyatlarında Amerikalı atlet Dick Fosbury, yüksek atlamada bir türlü başarılı olamıyor, antrenörünü de atlamak istediği tarz konusunda razı edemiyormuş. Fakat son şansında antrenörünün negatif tepkisine rağmen altın madalyayı kaybetmemek için atletizm tarihinde ilk kez sırtüstü atlayarak yüksek atlamada "Fosbury flop" diye anılan hem yeni bir tekniğin isim babası hem de altın madalyanın sahibi olmuş. Aynen bu örnekteki gibi sizin için çalışan, zaman zaman karşılaştığınız problemler için size tamamen farklı önerilerde bulunan insanları dinlemeniz öneriliyor.



Yapılan istatistiksel araştırmalara göre aşağıdaki basit birkaç kuralla başarı oranınızın yükseliş hızına siz de şaşıracaksınız:



1. Çalışan her bireye işlerini daha başarıyla tamamlayabilmeleri için öneri getirmelerini, beğenilirse tazminat alacağını ilan edin.



2. İlginç önerileri bir araya getirerek tüm elemanlarla bir plan oluşturun.



3. Planı uygulamaya başladığınızda iş kalitesi artışı olursa bu projeyi, size öneriyi sunan elemanınızın adıyla anın.



4. Çalışanlarınızla e-mail’in yanı sıra bire bir görüşmeler yapın.



5. Çalışanlarınızın hayal gücünü artıracak hobilerle uğraşmaları için motive edin. Zaman zaman sanatsal aktivitelere ailece katılmaları için biletler hediye edin.



6. Profesyonel uğraş alanınız ne olursa olsun çalışanlarınızın mola verdikleri ortamlara "beyin uyarıcısı" olarak ilginç bilimsel buluşları yayınlayan dergiler bırakın. Hatta sohbetlerinizde bilimi, sanatı gündeme getirerek, fikirlerini sorarak hayata, dünyaya bakış açılarını genişletin.


Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.