Bugün: 22 Ocak 2025 Çarşamba
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

Tek sermayesi birinci sınıf hayalleriydi

4 Kasım 2012 Pazar::

Parçalanmış, yoksul bir ailenin çocuğu olarak başladı hayat mücadelesine. Tek yol göstericisi vardı: Hayalleri! O hayallerin peşinden şehirleri, ülkeleri, en önemlisi imkansızlıkları aştı. Hüseyin Özer'e göre başarısının tarifi basit: Eğer ateşin önünde o kadar durmasaydım,şimdi böyle bir çörek olamazdım.

Yazı Boyutu : A A A A

LONDRA'NIN EN ZENGİN TÜRKLERİ'NDEN BİRİ: HÜSEYİN ÖZER

Parçalanmış bir ailenin istenmeyen çocuğu iken şimdi merkezi Londra'da olan 'Sofra', 'Özer' ve 'Granita' adlı 15 restoranın sahibi Hüseyin Özer.

11 yaşındayken köyünden ayrılmaya karar veren Özer'in hikayesi Ankara, İstanbul ve son olarak Londra'da şekillenir. Cebinde üvey babasından aldığı 20 lira borçla Ankara'ya giden Özer bin bir zorluklarla terzi, pastahane ve lokantalarda çalışır. 15 yaşına geldiğinde Ankara dar gelir ve İstanbul'a gitmeye karar verir.

İstanbul'da yine bir lokantada iş bulup çalışmaya başlayan Özer, kazandığı parayla kendisine özel bir İngilizce öğretmeni tutar; vakit buldukça lokantanın arka masalarında İngilizce öğrenmeye çalışır. Hayalleri vardır Özer'in. Patron olduğunda sekreterinden gizli şeyler yazabileceğini düşünerek daktilo kursuna gider. Ehliyet alabilmek için ilkokulu ihmal etmez, diplomasını da alır derken yaş 18 olmuştur. Askerliğini de aradan çıkardıktan sonra 20 yaşında İngiltere'ye gitmeye karar verir.

Uçak parası olmadığı için otobüsle gider İngiltere'ye. İlk olarak bir dönercide çalışmaya başlar.Önceleri kalacak yeri olmadığı için lokantanın bodrum katında uyuyan Özer, para kazandıktan sonra bir eve taşınır.Gezip eğlenmeyi , parasını harcamayı çok seven Hüseyin Özer bir süre sonra ilk lokantasını Kıbrıslı bir Ermeni ile ortaklaşa kurar fakat bir süre sonra ortaklığı bırakarak 25 yaşındayken son çalıştığı lokantayı satın alıp orayı yükseltmeyi hedefler. Hedeflediği gibi de olur. 30 sene boyunca iş yapmamış, sürekli kapanmış restoranın kapısında kuyruk oluşur. İşleri büyütür ve artık İngilizlere satmış olduğu kebap ve döner ile kısa süre sonra birçok ünlünün de uğrak yeri olur Hüseyin Özer'in lokantası.

Şu anda sahip olduğu 15 restoranın özelliklerinden bahsetmek gerekirse;

Menüde geliştirilmiş Türk yemekleri,
Kriz dönemleri için fiyatını sizin belirlediğiniz sağlıklı ve ekonomik yemekler,
Giriş kapısında hissedilen Türk misafirperverliği,
Türk motiflerinden oluşan dekorasyon,
Büyük elçi de yemek yiyebilsin diye kurşun geçirmez camlar..
Hüseyin Özer hayatı boyunca verdiği tüm emeklerin karşılığını da gerek müşterilerinin memnuniyetinden gerekse aldığı ödüllerle alıyor.

Restoranları Michelin Guide tarafından Dünya'nın ilk ve tek Türk Lokantası seçilmiştir.

Tüm Dünyada satılan "Sofra Cook Book" adlı ingilizce bir yemek kitabı bulunmaktadır.

60 miyon dolarlık servete sahip olan ve yıllık cirosu 4 milyon dolar olan Hüseyin Özer diyor ki ; '' Eğer ateşin önünde o kadar durmasaydım,şimdi böyle bir çörek olamazdım."

Genç girişimcilerin örnek alması gerektiğini düşündüğüm kişidir Hüseyin Özer. Üvey babasından aldığı borçla yola çıkıp borcunun kat ve kat fazlasını kapatacak kadar başarıyı yakalamak sanıyorum ki genç girişimcilerin ne kadar sabırlı ve fedakar olması gerektiğinin göstergesidir.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.