Bugün: 16 Nisan 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

Yaklaşan krizin işaretleri

3 Kasım 2012 Cumartesi::

İş yerinizde krizin kapıda olduğunuzu 12 işareti takip ederek zaman kaybetmeden fark edebilirsiniz. Patronunuz değişiyor, iş arkadaşlarınız başka departmanlara geçiyor, kapalı kapılar ardında gizli toplantılar artıyor...

Yazı Boyutu : A A A A

İŞTEN ÇIKARMALARIN BAŞLAYACAĞINA DAİR 12 İŞARET

Çalıştığınız şirkette bir şeyler oluyor ve siz bunlara anlam veremiyorsunuz. Patronunuz değişiyor, iş arkadaşlarınız başka departmanlara geçiyor, kapalı kapılar ardında gizli toplantılar artıyor... Etrafınıza dikkatlice kulak kabartın, bütün bunlar işten çıkarmaların habercisi olabilir. İşte, işten çıkarmaların başlayacağına dair 12 işaret.

Faturalar zamanında ödenmez
Eğer kreatif ajans, serbest meslek sahipleri, etkinlik şirketi veya dışarıdan benzer hizmetler veren birileriyle çalışıyorsanız ve tedarikçiniz size faturalarının zamanında ödenmediğini söylüyorsa başınızı kaldırın ve dikkatlice kulak kabartın. Muhasebe bölümünün bunu geçici bir nakit akışı şeklinde geçiştirmesine kanmayın, gerçekte ne olduğunu araştırın.

Maaşınızı alamazsınız
Şirketler ne kadar zor durumda olursa olsun maaşları ödemek öncelikleridir. Eğer maaşınızı alamıyorsanız veya geciktiriliyorsa şirketinizin finansal durumunun kötüye gittiğini düşünebilirsiniz.

Zam yapılmaz
İş dünyasının yeteneğe yatırım yapmaya ihtiyacı var. Mutlu çalışanlar sürdürülebilirliğin önemli bir parçasıdır, eğer bu yıl için herhangi bir maaş artışı olmayacağı yönünde haberler aldıysanız, sıvışın.

Yönetim değişir
CEO'nuz veya üst düzey bir yöneticiniz şirketten gönderilir ve yeni biri gelirse kariyeriniz için B planı yapmaya bakın. İşinizi ne kadar iyi yaparsanız yapın, yeni yönetim yeni kararlar demektir. Yeni kararlar içinde siz olmayabilirsiniz.

Sirkülasyon yükselir
Çalışanlar sürekli işten çıkıyorsa bu genelde kötü yönetimin, kötü maaşın işaretidir. Sürekli işten çıkmalar olursa bu organizasyonu da etkiler. Yeni çalışanlar işleri öğrenene kadar diğerlerinin gözünde işleri yavaşlatan bir engel olarak görülebilir.

İşe alımlar durur
Bazı şirketlerde işe alımlara bakarak durumu hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Eğer işten çıkanlar varsa ve yerlerine yenileri alınmıyorsa durum aşağı yukarı bellidir. Bu pozisyonların artık iş dünyasında çok da yeri olmadığı veya hedefler doğrultusunda bu departmanlara ihtiyaç duyulmadığı gibi açıklamalar da duyabilirsiniz. Tabii asıl neden tasarruftur.

Reorganizasyon ve yeniden yapılanma
Birden yeni bir patronunuz mu oldu? İş arkadaşınız birden departman mı değiştirdi? Yeni organizasyon yapısı size mantıklı gelmeyebilir ama büyük ihtimalle işleri dengelemek için yapılmıştır. Ayrıca bu şirkette işlerin kötü gittiğine ve bir dayanak aradığına da işarettir.

Kapalı kapılar ardında toplantılar
Kapalı kapılar ardında yapılan toplantılar arttıysa bu da işlerin iyi gitmediğini anlatabilir. Tabii bu yeni çıkacak ürünün lansmanı hakkında konuşulan bir toplantı da olabilir ama aynı zamanda çok ciddi meselelerin tartışıldığı bir toplantı olması ihtimali de var. Genel olarak sessiz ofis, ölü ofistir.

Moral yerlerde
Şikayetler kutlamalardan fazla olmaya başladıysa ortada bir sorun var demektir. Geç gelen çalışanlarınız akşam ofisten ayrılan ilk kişiler oluyorsa bu kişilerin şikayetlerini dinleyin.

Belirsiz hedefler, misyonlar
Hafta sonra neyle ilgili bir çalışma yapacağınızı bilmiyorsanız, bilgi almak istediğinizde de herhangi bir cevap alamıyorsanız bu da şirketin kötüye gittiğine dair başka bir işarettir. Çalışanların net bir organizasyonel liderliğe ihtiyacı vardır.

Fikirler hayata geçmez
Harika fikirleriniz var ama hayata geç(e)miyor mu? Düşük bütçeli bir fikriniz varsa ve uygulanmıyorsa bu da tasarruf dönemine girildiğinin ve masrafların kısıtlanıp yeni projelerin askıya alındığı anlamına gelebilir.

Çılgınca bir tutarsızlık
Bir hafta dizlerinize kadar işe batmışken diğer hafta yapacak hiçbir şeyiniz yok. Neler oluyor? Bu şekilde devam eden iş hayatı sürekliliği, istikrarı engeller. Ya tutarlı olma konusunda daha çok çaba gösterin ya da yeni iş arayışlarına başlayın.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.