Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Başarı
Print Al

Metalik Fikirler 1. Ar-Ge Proje Pazarı Yarışması Ödülleri Verildi

3 Kasım 2012 Cumartesi::

İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği'nin düzenlediği ve 410 projenin aday olduğu "Metalik Fikirler 1. Ar-Ge Proje Pazarı" yarışmasında kazananlar belli oldu ve yapılan törenle ödüller sahiplerine verildi.

Yazı Boyutu : A A A A

Üretim ve ihracatta katma değeri yüksek ürünleri hedefleyen İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB), ilk kez düzenlediği "Metalik Fikirler 1. Ar-Ge Proje Pazarı" yarışmasıyla sanayici, akademisyen, öğrenci ve girişimcileri biraraya getirdi. 31 Ekim günü Lütfü Kırdar Kongre Merkezinde gerçekleşen ödül törenine ilgi oldukça yoğundu.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın da katıldığı "Metalik Fikirler 1. Ar-Ge Proje Pazarı" yarışması ödül törenine İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi ve İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Öztiryaki de katılım gösterdi.

Törende bir konuşma yapan Bakan Çağlayan, "Bundan sonra bilimi, teknolojiyi, tasarımı ve Ar-Ge'yi en iyi kullanan bu yarıştan karlı çıkacak. Türkiye'nin yarınları için yüksek teknolojik ve katma değerli ürünler üretilecektir” dedi.

İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Öztiryaki ise, 2023 hedefi için üzerlerine düşen her şeyi yapmaya çalıştıklarını belirterek, ihracatçılar olarak katma değerli ürünler üretilmesini arzu ettiklerini söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Yarışmada dereceye girenlere ödüllerini Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan verdi. ''Metalik Fikirler 1. Ar-Ge Proje Pazarı" ödülünü kazananlar ise şöyle:

Yarışmada, öğrenci kategorisinde "İndüksiyon Ocaklarında Kullanılan Paslanmaz Çelik Tencerelerinde Yüksek Isıl İletkenlik ile Enerji Verimliliği Sağlanması İçin Yenilikçi Malzeme ve Tasarım Geliştirilmesi" konusunda Erdinç Baştuğ birinci oldu. Akademisyen kategorisinde "Vücut İçinde Eriyebilen İmplant Malzemesi" ile Gazi Üniversitesi öğretim görevlisi Faruk Mert birinci oldu.

Yarışmanın Girişimci Kategorisinde, "Kara Kum'dan Titanyum Dioksit Üretimi" ile Prof. Dr. Tekin Arda, Aydın Odabaşı, Ömür Serdar Yüksel birinci oldu. Sanayici Kategorisi'nde "Alternatif Bir Altın Ekstraksiyon ve Gerikazanım Prosesi: Altın Bağlayan Antikor Taşıyan Tekrar kullanılabilir Ayırma Teknolojileri" ile Arzu Ersöz birinci oldu.

Tören, dereceye giren diğer yarışmacılara ödüllerin verilmesi ile son buldu.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.