Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Yaşam
Print Al

Türk halkı Erdoğan Bayraktar'a güveniyor!

26 Ekim 2012 Cuma::

Türkiye genelinde birinci derece deprem bölgesi olan 32 il de yapılan anketten çarpıcı sonuçlar çıktı.

Yazı Boyutu : A A A A

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın afet riski altındaki alanları yenilemek için başlattığı yenileme çalışmaları devam ederken bakanlığa bir destekte Türk halkından geldi. 4 bin 285 kişi ile Türkiye'nin 32 ilinde 18 yaşın üzerindeki vatandaşlarla yapılan anketten memnuniyet, güven ve destek çıktı. Çıkan bazı sonuçlar ise çıkarılan kentsel dönüşüm yasasının ne kadar gerekli olduğunu gösterdi. 4285 kişiyle yapılan ankette vatandaşın yüzde 75'inin zorunlu deprem sigortasının olmadığı anlaşıldı. Vatandaşın yüzde 45,6 sının evi 50 ile 100 metrekare.

VATANDAŞ OTURDUĞU BİNANIN RİSKLİ OLUP OLMADIĞINI BİLMİYOR

Yapılan ankette 'evinizi alırken/kiralarken depreme karşı zemin etütlerinin yapılıp yapılmadığına dikkat ettiniz mi?' sorusuna yüzde 76 'hayır' sonucu çıktı. 'Evinizi alırken, kiralarken depreme dayanıklı olup olmadığını araştırdınız mı?' sorusunun cevabına ise vatandaşın yüzde 75'i 'hayır' cevabını verdi. Üniversite mezunu olanlar ve gelir düzeyi yüksek olanlar ise genelde konutlarının zemin etütlerini yaptırıyor. Vatandaşın geneli yaşadığı yapının depreme karşı dayanıklı olup olmadığını yetkili kuruluşlar tarafından inceletmiyor. 'Yaşadığınız binanın ya da binanızın üzerinde kurulduğu zeminin depreme dayanıksız olması halinde ne yapmayı düşünüyorsunuz?' sorusundan ise olumlu sonuçlar ortaya çıktı. Halkın yüzde 40,7'si 'devlet kira yardımı yaparsa bina yeniden yapılana kadar boşaltırım' dedi. Daha güvenli bir yerde yaşamak için hemen boşaltırım diyenlerin oranı ise yüzde 23,3.

DEPREME KARŞI DUYARLI

Türk halkı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Yasası'nı destekliyor. Halkın çoğunluğu deprem bölgelerindeki riskli yapıların tespitinin bina sahipleri veya idare tarafından yaptırılmasını uygun buldu. Vatandaşın depreme karşı duyarlı olduğu gözlendi. Anketten çıkan bir diğer sonuçta vatandaş konutunun depreme dayanıklı olup olmadığını tespit ettirmek istiyor. Türk halkının geneli aile ve akrabalarının bulunduğu yerlerde yaşıyor.

Vatandaşın yaşadığı yeri seçerken dikkate aldığı diğer faktörler ise doğup büyüdü yer olması ev/daire fiyatlarının uygun olması şeklinde sıralanıyor. 'Gerçekleşmesi muhtemel bir depremde evinizin hasar göreceğini ya da yıkılabileceğini düşünüyor musunuz?' sorusuna metropoller de yaşayan vatandaşların yüzde 43'ü 'evet' dedi. Halkının büyük çoğunluğu ise bu konuda kararsız kaldı. Ortaya çıkan sonuçlarda halkın yüzde 50'si yaşadığı yerin olası bir depremde ayakta kalacağından şüpheli.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.