Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Yaşam
Print Al

Yoksula bütçeden 17.2 milyar lira

25 Ekim 2012 Perşembe::

Avrupa yoksula verdiği sosyal yardımlara tırpan atarken Türkiye, 2013 bütçesinde bu alana 17.2 milyar ayırdı. Ayrıca istihdamda da yoksullara öncelik verilmesi kararlaştırıldı

Yazı Boyutu : A A A A

Avrupa ülkeleri finansal kriz nedeniyle sosyal yardım bütçelerinde kesintiye giderken, Türkiye'nin 2013 yatırım programı yoksula destek konusunda zirve yaptı. Sabah'ın haberine göre yerel seçimler öncesinde sosyal yardımlardan sorumlu olan Aile ve Sosyal Yardım Bakanlığı'nın bütçesindeki artış dikkat çekti. Sosyal hizmetler ve yardımlar için 17.2 milyar lira ödenek öngörülürken, bakanlığın bütçesi 14.7 milyar liraya çıkarıldı.

7 YILDA 13 MİLYAR LİRA

Devlet, 1986'da kurulan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Teşvik Fonu aracılığıyla halka 26 yıldır yardım yapıyor. Fon'un geçen yılki bütçesi 2.7 milyar liraya, son 7 yılda da 12.9 milyar liraya ulaştı. Kentleşme, göç, aile yapısında meydana gelen değişim, nüfus artışı ve işsizlik gibi nedenlerle sosyal hizmet ve yardımlara olan ihtiyaç devam ediyor. Sadece geçen yıl yedi bakanlığın bütçesini geride bırakan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu'ndan yaklaşık 6 milyon kişiye yardım yapıldı. En fazla yardım 2 milyon 60 bin kişiyle yakacağa ayrıldı. 1 milyon 863 bin 99 kişiye eğitim, 849 bin 303 kişiye gıda, 757 bin 757 kişiye de sağlık ve burs yardımı yapıldı. 2013 bütçesinde sağlık, emeklilik ve sosyal yardım giderleri başlangıç ödeneği için 6.2 milyar lira ayrıldı. Sosyal yardımlar nedeniyle sosyal amaçlı transferlerin başlangıç ödeneğinin de 3.2 milyar liranın üzerine çıkması bekleniyor. Yıl sonuna kadar 17.9 milyarlık sosyal yardım öngörülüyor.

İŞTE ÖNCELİK YOKSULA

Sosyal yardımlar 2013 Yatırım Programı'nın da önemli ayağını oluşturdu. İstihdam konusunda da yoksullara öncelik verilecek. İş kurmak isteyen yoksullara da proje destekleri sürdürülecek. Çalışamayan yoksullar ise düzenli yardımlarla desteklenecek. Vakıf sayısının artırılacağını belirten Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, yoksulların yardıma erişim sürecinin kısaltıldığını söyledi. Yardımların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasının sağlandığını belirten Şahin, "Refah seviyesi artmasına rağmen yardımların çoğalması daha geniş kitlelere ulaşıldığının göstergesidir" dedi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.