Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Yaşam
Print Al

Asgari ücrette kötü haber!

25 Ekim 2012 Perşembe::

Bakan Çelik: ''Asgari ücretten vergi alınmaması ile ilgili bir düzenleme yok.''


Yazı Boyutu : A A A A

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, asgari ücret üzerinden alınan verginin kaldırılması konusunda bir düzenleme olmadığını, böyle bir şeyin Meclis'in de gündeminde bulunmadığını söyledi.

DHA'nın haberine göre bayramı namazını, Bursa'da Yıldırım Beyazıt Camisi'nde kılan Bakan Faruk Çelik, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. 'Asgari ücretten vergi alınmaması' ile ilgili soruyu yanıtlayan Bakan Çelik, bunun için Anayasa değişikliği gerektiğini söyledi. Bakan Çelik, şunları söyledi:

"Bu konu TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda gündeme geldi ve 4 parti anlaştı. Ancak yasa olarak yapılan bir düzenleme yok. Şu anda asgari ücretten vergi alınmaması ilgili bir düzenleme yok. Böyle bir şey Meclis'in gündeminde değil. Bizim gündemimiz de şu anda yok. Konu Anayasaya girerse yasaya yansıyacak demektir. Bu konu, Anayasaya girmeli mi, girmemeli mi tartışılabilir. Böyle bir karar almış 4 siyasi parti. Biz o çerçevede karara saygı duyarız. Böyle bir şey gerçekleşirse yasalara, uygulamalara yansıması olacaktır."

Tartışmaları 'oldu- bitti' diye lanse etmenin doğru olmadığını kaydeden Bakan Çelik, şöyle devam etti:

"Asgari ücretin artırılması için çaba gösteriyoruz, enflasyonun çok çok üzerinde artışlar sağlıyoruz. Bunlar doğru ama asgari ücretteki vergi konusu bir anlamda maliyeyi de çok ilgilendiriyor. Talep doğru taleptir, meşru taleptir, olabilir ama bunun karşılığını dengeleyerek bunları yapmak gerekiyor. Hesapsızlık dönemi bizde kapandı. Bizim iktidar döneminde veriyoruz, ama karşılığını bularak veriyoruz, geleceği karatmıyoruz, geleceği aydınlatıyoruz. Milletimizin geleceğini mali açıdan aydınlatacak programları uygulamak gerekiyor."

Namazdan çıktıktan sonra vatandaşlarla bayramlaşan Çelik, anne ve babasının bayramını kutlamak için Yıldırım'daki evine geçti. Bayramın huzur içinde geçmesini temenni eden Çelik, "Huzursuzlukların olumsuzlukların yaşandığı süreçte bayram idrak ediyoruz. Bayramlar kardeşlik dostluk günleri. Kurban Bayramı vesilesiyle olumsuzlukların cereyan ettiği coğrafyalarda kalpler yumuşuyor ve çözüme dönük adımlar atılır. Suriye'de oluk oluk kan akıyor. Bayram dolayısıyla barıştan bahsediliyor umarım ve bu kalıcı barışa dönüşür. Suriye'deki olumsuzluklara bir dur denilir" dedi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.