Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Yaşam
Print Al

Bayram şekerlerinizi AVM yerine bakkaldan alın!

25 Ekim 2012 Perşembe::

TESK Başkanı Bendevi Palandöken vatandaşı AVM'lere karşı uyardı.

Yazı Boyutu : A A A A

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, vatandaşların bayramların AVM'lerde geçirmemelerini isteyerek, ''Mahalle esnafından alınan bir paket şekerleme-lokum ile geleneksel eş-dost ziyaretlerini devam ettirelim'' ifadesini kullandı.

Konfederasyon'dan yapılan yazılı açıklamaya göre Palandöken, Perakende Yasası'nın hala çıkarılmamış olmasının esnaf ve sanatkar ile AVM'ler arasındaki haksız rekabetin sürmesine neden olduğunu belirtti.

AVM'lerin çevresindeki esnaf ve sanatkara zarar verdiğini kaydeden Palandöken, ''Vatandaşımız bayramını AVM'lerde geçirmesin. Mahalle esnafından alınan bir paket şekerleme-lokum ile geleneksel eş-dost ziyaretlerini devam ettirelim'' dedi.

KREDİ KARTI KULLANIMI

Geçen yıl gün bazında 7 milyon adetle en fazla kredi kartı kullanımının Kurban Bayramı'nın arifesinde gerçekleştirildiğini hatırlatan Palandöken, vatandaşları AVM'lerdeki ihtiyaçları olmadıkları halde alışveriş yapmamaları konusunda uyardı.

Son yıllarda AVM sayısındaki artışa da dikkati çeken Palandöken, sayıları 312'ye ve 9 milyon metrekare kiralanabilir alana ulaşan AVM'lerin esnaf ve sanatkarı, benzer yapıdaki alışveriş merkezlerinin yan yana açılmasının da AVM'leri tehdit ettiği belirtti.

Palandöken, ''Aynı bölgede aynı konseptte açılmaları kendilerine de zarar vermeye başlamıştır. Bu durum AVM'ler için de bir tehdit olmaktadır. Yeni açılan AVM'lere gitmek, alışveriş yapmak insanlara daha cazip geliyor'' ifadesini kullandı.

Perakende piyasasını düzenleyecek yasanın çıkarılmasının gecikmesi halinde, ''kuralsız'' büyüyen AVM'lerin zarar göreceğini kaydeden Palandöken, sonuçta da milli servetin boşa gideceğini bildirdi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.