Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

Mülakat Ustalık İster

22 Ekim 2012 Pazartesi::

Eğitim Danışmanı Nurdan Akalın Terazi’den mülakat yapan yöneticilere ve insan kaynakları çalışanlarına özel bir çalışma:

Yazı Boyutu : A A A A

Mülakat Ustalık İster... Mülakat yapan kişiler için bir rehber niteliği taşıyan kitap,
Mayıs ayında raflardaki yerini aldı. Etkin ve başarılı mülakat yapmak isteyen tüm kademe yöneticiler ve insan kaynakları çalışanları dışında mülakata girenler için de çok önemli bilgiler, tüyolar ve örnekler içeren kitap, bugüne kadar bu alanda yazılan ilk eser olma özelliğini de taşıyor.

Nurdan Akalın Terazi uzun süre üzerinde çalıştığı kitabını sonunda okuyucularıyla buluşturdu. 215 sayfalık, dokuz farklı hikayeden oluşan kitap, etkin ve başarılı mülakat yapmak için tüm kademe yöneticiler ve insan kaynakları çalışanları başta olmak üzere bir organizasyon içinde mülakat yapan herkese hitap ediyor.

Yazarın akademik bilgisi, mülakat tecrübeleri, eğitim danışmanlığı sürecindeki birikimleri ve araştırmalarını harmanlayarak, özenli bir çalışma sonucu ortaya çıkarttığı Mülakat Ustalık İster, bizim kültürümüze ait, bizim mülakatlarımızda sıklıkla söylenen ve yapılan hataları, mizahi bir anlatımla hikayeleştirilerek kaleme alıyor.

Dokuz ayrı hikayeden oluşan kitabın her bir hikayesi mülakatlarda yaşanan farklı sorunlara değinerek bu sorunlar karşısında çözüm alternatifleri sunuyor. Kimya, ilaç, tekstil, gıda, bankacılık, perakende gibi birbirinden farklı sektörler esas alınarak derlenen hikayeler temel mülakat kavramları ile ilgili önemli bilgiler barındırıyor.

Kurum içerisinde sıklıkla yaşanan olaylara da gönderme yapan hikayeler, mülakatlarda görüşmeciler tarafından yapılan hataları gündeme getirerek, bu konuda olması ve olmaması gerekenler hakkında etraflıca bilgilendirme yapıyor. Okuyucuların kendilerinden, yöneticilerinden ve şirketlerinden pek çok şey bulacakları bu kitap, bir solukta okunup bitirilecek eğlenceli bir iş kitabı niteliğinde… İstanbul.com’dan Mayıs ayında çıkan ve tüm Türkiye’ye dağılan kitap okuyucuları ile buluştu.

İnsan kaynaklarının tüm fonksiyonlarının olduğu gibi seçme değerlendirmenin de layığıyla ele alınması gerektiğine değinen Terazi, “Seçme değerlendirme insan kaynaklarının önemli fonksiyonlarından bir tanesidir. Bu fonksiyonun profesyonelce ele alınması, hem şirketin imajına olumlu katkı sağlar, hem de organizasyon içinde yaşanan performans düşüklüğü, aidiyet duygusunun azalması, iş memnuniyetsizliği gibi pek çok önemli sorunun giderilmesine yardımcı olur. Kurumlar, doğru insanlar ile yola çıkarlarsa doğru bir başlangıç yapmış olurlar. İşte bu yüzden mülakatların ehil kişiler tarafından doğru yöntemlerle yapılması gerekir.” diye konuştu.

Mülakat Ustalık İster, Nurdan Akalın Terazi, İstanbul Kominikasyon Yayıncılık, 2011, 216 syf.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.