Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

Ar-Ge Yapan KOBİ'lere 400 bin TL Hibe Desteği Sağlanacak!

15 Ekim 2012 Pazartesi::

TÜBİTAK başta olmak üzere birçok alanda yapılan çalışmalar sonucunda Türkiye dünya üzerinde Ar-Ge çalışmalarını en hızlı artıran ülke oldu.

Yazı Boyutu : A A A A

Hayata geçirilen yenilikler ertesinde araştırma ve geliştirme bütçesi ciddi şekilde artış gösterirken, şirketlerin Ar-Ge personel sayıları da katlandı. 2012′de Türkiye, Ar-Ge çalışmalarını en hızlı arttıran ülke konumuna gelmekle kalmadı buluş ve patent başvuru hızında da dünyanın ilk üç ülkesi arasına girdi. 2012 sonu ve 2013′te de Ar-Ge teşvikleri tam gaz sürecek.

TÜBİTAK, KOBİ’lerin mevcut ürünlerini geliştirebilmeleri, firma içi yeni ürün üretilmesi, katma değer oluşturan çalışmaların gerçekleştirilmesi için 400 bin TL’ye kadar projeler de geri ödemesiz ‘hibe’ desteği sağlanıyor. KOSGEB bu destek paketinde de kesenin ağzını açmış durumda. 200 bin TL’ye kadar geri ödemesiz destekler söz konusu olabiliyor. Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) şirket projelerin yüzde 50′sine kadarına destek oluyor. Avrupa Birliği, Çerçeve Programları da mucit KOBİ’ler için tam bir fırsat kapısı. Bu kapsamda 4.5 milyar euro bütçe bulunuyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.