Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Başarı
Print Al

Patronların patronu Sütaş'ın patronu

11 Ekim 2012 Perşembe::

TÜSİAD'ın tek başkan adayının Muharrem Yılmaz olduğu açıklandı

Yazı Boyutu : A A A A

TÜSİAD Başkanlar Konseyi toplandı ve Ümit Boyner’den sonraki tek başkan adayının Sütaş’ın patronu Muharrem Yılmaz olduğunu açıkladı.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (TÜSİAD) Ocak ayında yapılacak seçimli genel kurulu öncesinde yeni başkan adayı belli oldu. TÜSİAD eski başkanlarının ve Yüksek İstişare Konseyi üyelerinin oluşturduğu TÜSİAD Başkanlar Konseyi, yeni başkanın belirlenmesi amacıyla dün bir toplantı yaptı. Toplantıda tek isim üzerinde uzlaşma sağlandı. TÜSİAD’ın başkanlık için tek adayı Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz oldu. Yılmaz, halen TÜSİAD’da Yönetim Kurulu Üyesi ve Bölgesel Gelişme ve İş Dünyası ile İlişkiler Komisyonu Başkanı olarak görev yapıyor.

TÜSİAD’dan dün yapılan yazılı açıklamada, “TÜSİAD’ın yeni Yönetim Kurulu 17 Ocak 2013 tarihinde gerçekleştirilecek Genel Kurul toplantısında belirlenecektir. Başkanlar Konseyi bugün yaptığı toplantıda TÜSİAD teamüllerine uygun olarak TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muharrem Yılmaz’ı, Genel Kurul’a 2013-2015 Dönemi Yönetim Kurulu Başkan adayı olarak önerme yönünde bir karar almıştır” denildi.

TÜSİAD’da halen Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevini sürdüren Ümit Boyner, Ocak ayında yapılacak Genel Kurul’da bayrağı yeni başkana devredecek. Türk iş dünyasının en önemli örgütlerinden biri olan TÜSİAD, bir süredir özellikle hükümetle yaşanan polemikler nedeniyle başkan bulmakta zorlanıyor. 2 yıl yürüttüğü başkanlık görevini geçen yıl, Başkanlar Konseyi’nden gelen rica nedeniyle bir yıl daha üstlenen TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner de, bu görevi ‘ateşten gömlek’ olarak nitelendirmişti.

İş dünyasının en faal isimlerinden

İş dünyasının yakından tanıdığı Muharrem Yılmaz, 2 Ağustos 1957’de Bursa’da doğdu. Orta öğrenimini Galatasaray Lisesi’nde tamamlayan Yılmaz, Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Fakültesi’nden mezun oldu. Babası Sadık Yılmaz’ın kurduğu Sütaş’ta üniversitede okurken çalışmaya başladı. 1989’da şirketin Genel Müdürü oldu. Yılmaz, babası Sadık Yılmaz’ın 2005 yılında vefat etmesinin ardından Sütaş’ta Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi. Yılmaz, TÜGİAD, Avrupa Genç İşadamları Dernekleri Konfederasyonu, SETBİR gibi kuruluşlarda başkanlık ve yönetim kurulu üyeliği yaptı.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.