Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Başarı
Print Al

Ünlü tekstilci inşaatta atağa geçti

11 Ekim 2012 Perşembe::

Tekstilde Türkiye ve Mısır’da üretimi olan, konfeksiyonda Colin’s ve Loft markalarıyla tanınan Eroğlu Holding, yeni yatırımlara hazırlanıyor.

Yazı Boyutu : A A A A

Mısır’da 120 milyon dolarlık yatırımı tamamlayan Eroğlu, ikinci 120 milyon dolarlık yatırıma 6 ay sonra başlayacak. Aksaray’da 15 milyon dolarlık yatırımla 1.500 kişiye, Düzce’de 8 milyon dolarlık örme yatırımıyla 500 kişiye istihdam sağlayacak.

Tekstil ve inşaatta iddialı gruplardan olan Eroğlu Holding, her iki alanda da büyüme planları yapıyor. Tekstilde Türkiye ve Mısır’da üretimi olan, konfeksiyonda Colin’s markasıyla tanınan grup, bu alandaki yatırımlarına yenilerini eklemeye hazırlanıyor. Mısır’da 120 milyon dolarlık yatırımı tamamlayan Eroğlu, ikinci 120 milyon dolarlık yatırıma 6 ay sonra başlayacak. Aksaray’daki fabrikasında 1.5 milyon adet denim pantolon üreten grup, yeni teşvik paketinden yararlanarak burada da 15 milyon dolarlık ek yatırım yapacak ve 1.500 kişiye istihdam sağlayacak. Düzce’de yapılacak 8 milyon dolarlık örme yatırımıyla ise 500 kişiye istihdam imkanı sunulacak.

İlk hedef Asya’ya gitmek

İstanbul Lounge, Ekşinar Konakları, Platform Merter gibi inşaat projeleri olan grup, bu alanda da ikisi İstanbul’da olmak üzere 3 yeni proje hayata geçirecek. Eroğlu Gayrimenkul, 2011 yılında 2.5 milyar TL olan yatırımlarını bu yıl yeni projelerle 3.2 milyar TL’ye ulaştırmayı hedefliyor.

Yeni projeleri hakkında bilgi veren Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, “Tekstilde yeni yatırımlarımız var. Mısır’da 4 bin 500, Türkiye’de 6 bin çalışanımız var. Aksaray’da 15 milyon dolarlık yatırımımızla 1.500 kişiye istihdam oluşturacağız. Orada çalışan sayımız 2 bine çıkacak. Örme üretimi için Düzce’de 7-8 milyon dolarlık bir yatırım yapacağız. Orada da 500 kişiyi istihdam edeceğiz. Mısır’da da büyüyeceğiz. Çalışan sayımızı 3 yılda 10 bine çıkaracağız” dedi.

Dünyada pamuktan başlayıp üretimin her aşamasını gerçekleştiren ve 700 mağazası olan başka bir marka olmadığını kaydeden Eroğlu, “Konfeksiyon tarafında çok güçlüyüz. Hem denim hem örmede ciddi bir konumdayız. Konfeksiyonda çok hızlı büyüyoruz. Colin’s ile 32 ülkede, 680 magazada dünyanın en dinamik hazır giyim oyuncularından biri olmanın gururunu yaşıyoruz. Yurtdışında daha da büyüyeceğiz. Yeni pazarlara açılacağız. İlk etapta hedefimizi Asya olarak belirledik” diye konuştu.

İnşaatı da tekstil gibi entegre yaptıklarını anlatan Nurettin Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

3 yeni inşaat projesi yolda

“Vakko arazisine yaptığımız Platform Merter farklı bir proje oldu. Osmanlı, Laleli ve Merter’deki 110 firmanın yer alacağı bir cadde oluşturduk. Defileden havaalanından müşteri transferine ahenk içinde bir çarşı oldu. Kulelerden biri kiralanabilir süit, diğeri lüks rezidans olacak. Server diye bir şirket kurduk. Kendi AVM’lerimizi, süitlerimizi ve çarşıyı işletecek. 5 yıllık bir inşaat şirketi olmamıza rağmen 1.8 milyon metrekarelik 10 projemiz yürüyor. Bunların 4’ü yılbaşında, 2’si yeni yılın ilk çeyreğinde bitecek. 2’si İstanbul’da olmak üzere 3 yeni proje üzerinde de çalışmalarımız devam ediyor.“

‘Yeni sektörlere gireceğiz’

NURETTİN Eroğlu, çalışmayı seven bir grup olduklarını belirterek yeni alanlara girmeyi planladıklarını anlattı. Kafalarında 1-2 yeni sektör olduğunu kaydeden Nurettin Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Toplam ciromuz 1.3 milyar doları buluyor. Bunun 1 milyar doları tekstilden geliyor. Örme şirketimizle kendi markalarımız dışında Zara, Orchestra, Tom Tailor, Next gibi dünya markaları için üretim yapıyoruz. Yeni yatırımlar ve yeni sektörlerle ciromuzu arttıracağız. Perakendede 1.500 mağazaya ulaşabilecek durumdayız. 2023’te 10 Türk dünya markası hedefine en yakın aday biziz.”

Yurtdışında ilk inşaat yatırımı 2013’te

NURETTİN Eroğlu, inşaatta da tekstil kadar iddialı olduklarını belirtti. Eroğlu, şöyle konuştu: “Sarıyer, Beylikdüzü, Ümraniye, Merter, Kâğıthane, Florya, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Seyrantepe, Tekirdağ, Antalya ve Bursa’da projelerimiz var. İnşaatta 2011 yılında hedeflediğimiz 2.5 milyon TL’lik yatırımı gerçekleştirdik ve bu yıl için hedefimizi 3.2 milyar TL olarak belirledik. İnşaatı Türkiye dışına taşıyacağız. Körfez ülkeleri, Mısır, Rusya ve Ukrayna’da da inşaatlar yapacağız. Müteahhit ve yatırımcı olarak yurtdışında yerimizi alacağız. Bu anlamda ilk yatırımımızı 2013’te göreceksiniz.”

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.