Bugün: 14 Mayıs 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Yaşam
Print Al

Milletvekilini dolandırdı hapse düştü

11 Ekim 2012 Perşembe::

AK Parti Milletvekili Mesude Nursuna Memecan'ı dolandıran sekretere 3 yıl hapis cezası verildi.

Yazı Boyutu : A A A A

Memecan'ın banka hesaplarını boşaltan sekreter Şahziye Demet Işıldak yargılandığı davada dolandırıcılık suçundan 3 yıl hapse çaptırıldı. Işıldak'a özel belgede sahtecilik suçundan da 1 yıl hapis cezası verildi.

ÜNLÜ karikatürist Salih Memecan'ın eşi ve AK Parti Milletvekili Mesude Nursuna Memecan'a ait Mart Yayınevi'nde, 14 Ekim 2002 tarihinde sekreterlik yapmaya başlayan Şahziye Demet Işıldak ile 9 sanığın yargılandığı davada karar çıktı. İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 15. duruşmada, Şahziye Demet Işıldak "Dolandırıcılık" suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası ve 345 bin 700 TL para cezasına çarptırıldı.

Sanık Işıldak'ın " Özel belgede sahtecilik" suçundan da 1 yıl 15 gün hapis cezası veren mahkeme bu suçtan aldığı ceza için de hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Ayrıca 5 yıl boyunca denetim süresine tabi tutulması kararda yer aldı. Diğer 9 sanık ise beraat etti.

10 YIL HAPİS CEZASI İSTENİYORDU

Yaklaşık 4 yıldan beri süren davanın iddianamesinde, Nursuna Memecan şikayetçi olarak yer alıyordu. Memecan şikayetinde, sekreteri Şahziye Demet Işıldak'ın 2003-2005 yılları arasında imzalarını sahte olarak kullandığı yazılar hazırlayıp bankalara fakslamak ve bankadan gelen teyit telefonlarını olumlu cevaplamak suretiyle Memecan çiftinin banka hesaplarındaki birden fazla işlem yaptığını belirtmişti.

Işıldak bu işlemlerle toplam 124 bin TL ve 36 bin doları tanıdığı diğer 9 sanığa havale ederek zimmetine geçirdiği öne sürülmüştü. Sanıkların "Bilişim sistemlerini aracı kullanarak dolandırıcılık" ve "Özel belgede sahtecilik" suçlarından 3 yıldan 10 yıla kadar değişen hapis cezası ve 5 bine güne kadar adli para cezası istenmişti.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.