Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Yaşam
Print Al

İşte kurbanlıkların satış ve kesim yerleri!

10 Ekim 2012 Çarşamba::

İstanbul'da yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurban satış ve kesim yerleri belirlendi.

Yazı Boyutu : A A A A

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurban satış ve kesim yerlerinin belirlendiğini, gerekli hazırlıkların da tamamlandığı bildirdi.
Kurban Bayramı'na sayılı günler kala İstanbul Büyükşehir Belediyesi beklenen açıklamayı yaptı.

İstanbul Büyükşehir Beldeyesi'nden yapılan yazılı bir açıklamayla, Kurban Bayramı öncesi İstanbul'daki hazırlıklar anlatıldı.

17 Eylül tarihinden itibaren kurban satış ve kesim yerlerinin belirlendiğine yer verilen açıklamada, "İstanbul genelinde 39 kurban satış yeri, 345 kurban kesim yeri ve 101 de kurban satış ve kesim yeri bulunmaktadır." denildi.

45 BİN ADET KURBAN POŞETİ DAĞITILACAK

Veteriner hekim, veteriner teknisyeni ve zabıtadan oluşan ekiplerin tüm ilçelerde bayram boyunca her hangi bir sıkıntı yaşanmaması için görev yapacağının vurgulandığı açıklamada, " Kurban kesen vatandaşlara teknik bilgi vermek amacıyla 10 bin kurban kitapçığı verilecektir. 45 bin adet kurban poşeti de dağıtarak sağlıklı bir ortamda hizmet verilebilmesi için çalışılacaktır." ifadelerine yer verildi.

Belediye açıklamada, Alibeyköy'deki modern kesimhanede daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da satış ve kesim hizmeti sunulacağını duyurdu.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala kurbanlıklar İstanbul'a gelmeye başladı. Kurban satış merkezinde yerini alan kurbanlıklar, bugün satışa çıktı.

İstanbul Valiliği Kurban Hizmetleri Komisyonu'nun verdiği karar doğrultusunda kurbanlık hayvanlar dün gece itibariyle İstanbul'a getirildi. Kurbanlıklar, hayvan sevk ve kontrol noktalarında gerekli işlem ve kontrollerin tamamlanmasının ardından Anadolu ve Avrupa yakasında kurulan satış yerlerine gönderildi. Besiciler, belediyelerin gösterdiği alanlara izin aldıktan sonra kamyonlarla hayvanlarını getirdi.

GEÇEN YILA GÖRE FİYATLAR DEĞİŞMEDİ

Geçen yıla göre fiyatlarda fark olmadığını söyleyen satıcılar, büyükbaş kurbanlıkların fiyatının 6 ila 9 bin TL arasında olacağını ifade etti. Başakşehir'de kurulan kurban satış alanına kurbanlıklarını getiren besici Şemsettin Dinçer, "Fiyatlar geçen yıla göre değişmedi. Hayvanların fiyatı kilosuna göre 6 ila 9 bin TL arasında değişiyor." dedi.

Bu arada, pazarın kurulmasıyla birlikte vatandaşlarda kurbanlıklara bakmak ve fiyat öğrenmek için alana geldi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.