Bugün: 18 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Yaşam
Print Al

İş adamlarına Konsolosluğa gitmeden Alman vizesi!

4 Ekim 2012 Perşembe::

Alman – Türk Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Marc Landau, ”Odamızın üyeleri konsolosluğa gitmeden iş vizesi için başvurabiliyor. Başvuranların randevu almasına, konsoloslukta bulunmasına gerek olmuyor ve çok daha az belge isteniyor” dedi.

Yazı Boyutu : A A A A


Landau, ”Odamızın üyesi iş adamları hangi bölgede olurlarsa olsunlar konsolosluğa gitmeden iş vizesi için başvurabiliyor. Sadece odamıza başvurmaları gerekiyor. Başvurudan sonra birkaç gün içerisinde pasaport geri alınabiliyor. Başvuranların randevu almasına, konsoloslukta bulunmasına gerek olmuyor ve çok daha az belge isteniyor. Alman Konsolosluğu ile direkt iletişimimiz olduğu için, bazı zorlu durumları hemen tartışabiliyor, bilgi paylaşabiliyoruz” dedi. Türkiye ve Almanya arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin artan bir ivmeyle devam ettiğini belirten Landau, Türkiye’deki yerleşik Alman şirket sayısının 2012 yılı itibariyle ”rekor seviyeye” ulaşarak 5 bini bulduğunu belirtti. 1960′lı yıllarda Almanya’ya göçen Türk işçilerin çocuklarının bugün Türkiye’de iş yapmak isteyen Alman şirketlerinin istihdam listesinden ilk sırayı aldıklarını anlatan Landau, Türkiye’nin hali hazırda ithalatının yüzde 10′unu Almanya’dan yaptığını vurguladı.

Landau,”Türkiye Almanya’nın AB dışı ihracat pazarında ABD, Rusya, Çin ve İsviçre’den sonra beşinci sırada yer alıyor. Önümüzdeki dönemde Türkiye, Almanya için daha da önemli bir partner halini alacak Türkiye’de işlerini büyütmek isteyen Alman şirketlerinin sayısının daha da artacak” ifadelerini kullandı. Ekonomik performans etkileyici Türkiye’nin son yıllarda ekonomi alanında attığı adımların başarılı olduğunu belirten Landau, şunları kaydetti: ”Türkiye’nin son 10 yılda ekonomi performansı oldukça etkileyici. Türkiye’nin rolü doğrudan yatırım oranlarına bakılınca da görülüyor. 2006 öncesinde 10 milyar doların altında olan doğrudan yatırım 20 milyar dolarları aşabiliyor.

Fakat 2008 yılında finansal krizinde etkisi ile Türkiye’nin doğrudan yatırımlarında bir miktar azalma oldu ve şimdi iyileşmeyi görüyoruz. Türkiye, Alman şirketlerin yatırımları açısından son derece çekici. Yeni teşvik paketi özellikle Almanya’dan gelecek doğrudan yatırımları tetikleyebilir. Türkiye’nin enerjiden, altyapıya uzanan ve Türkiye endüstrisinin çeşitlendirilmesini hedefleyen planlarının, Almanya’dan giderecek daha fazla şirketin Türkiye’ye yatırım yapacağını düşünüyorum.” Türkiye’nin 2008′de Almanya’ya toplam 12,9 milyar dolar olan ihracatı, geçen yıl 13,9 milyar dolara ulaşırken, bu yıl sekiz ayda ihracat 8,7 milyar dolara ulaştı. Türkiye 2008 yılında Almanya’dan toplam 18,6 milyar dolarlık mal ve hizmet ithal ederken, geçen yıl itibariyle Türkiye’nin Almanya’dan ithalatı yaklaşık 23 milyar dolar seviyesine ulaştı. Bu yıl sekiz aylık dönemde ise, Türkiye, Almanya’dan toplam 13,8 milyar dolarlık ithalat yaptı.


Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.