Bugün: 17 Nisan 2024 Çarşamba
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Yaşam
Print Al

Elektrik faturaları yüksek gelenler bu habere dikkat!

4 Ekim 2012 Perşembe::

Elektrik faturanız birden bire normalin çok üzerinde gelmeye başladı ise bir hata var demektir. Binlerce elektrik abonesinin elektrik sayacı hatalı ve eksik okunduğu için abonelere büyük meblağlarda borç çıkartılıyor.

Yazı Boyutu : A A A A

Faturanızda yazan elektrik kullanım bedelleri, elektrik sayacında farklı okunuyorsa o zaman sayaç okuma görevlisi sayacınızdaki değerleri yanlış okumuş demektir. Elektrik sayaçlarının yanlış okunmasından dolayı büyük borçlar ile karşılaştıklarını belirten vatandaşlar elektrik dağıtım şirketlerine tepkilerini Şikayetvar.com’a gönderdikleri şikayetlerle dile getirdiler. Vatandaşlar, “Eksik okunması bizim suçumuz değil neden hatanın faturası bize kesiliyor” derken Şikayetvar Yöneticisi Dr. Ömer Deveci, “Vakit kaybetmeden elektrik sayacınızı kontrol ettirin. Birçok elektrik sayacı 6 hane yerine 5 haneli olarak okunabiliyor. Çok sık rastlanan ve çok şikayet edilen bir konu” dedi. Sayaç okuma yanlışlığı yapıldığına dair şikayetler şöyle:

Bir Hata Diğer Hataları Getiriyor!

“Şubat dönemine ait faturada yanlış bir okuma tespit edilmiş sonrasında bu hata giderilmişti. Fakat, hala aynı sayaç okuma hatasının devam etmesi kabul edilebilir bir durum değildir.Evet bu ay gelen faturada da aynı hata yapıldı. Sayaç okuma görevini yapan personelin bu denli ciddi hataların devam etmesinin bir açıklaması olduğunu düşünmüyorum. Şimdi,sayaç okuyan personelin nasıl bu hatayı yaptığını size aşağıda yazacağım bilgiler açıklayacaktır.’Hatalı fatura bilgisi,ilk endeks 4863-son endeks6189 bu faturanın düzeltilmiş hali ise,ilk endeks 4863-son endeks 5037. Şu anki faturadaki yine hatalı okunan sayaç hatası ise ilk endeks 4863- son endeks:6037. Yani geçen ay faturadaki hatalı son endeksi dikkate aldıkları için sürekli 1000w bir fark doğuyor.Bu farkı personel düzenlenmiş endeksi kaydetmedikleri için sürekli böyle bir fark doğacak ve haliyle yüksek bir fatura bedeli gelecektir.”

Sayacı Yanlış Okudular 326 TL Fatura Geldi

“Hiç bir talebimiz olmamasına rağmen sayacımızı değiştirmişlerdir. Eski sayacımın üzerindeki endeks okunurken 20838 kwh okunması gerekirken sayaç turunu tamamlamadığı halde ‘0’ rakamını ‘1’ okuyarak 21838 kwh endeksi 326 TL olarak faturamıza yansıtmışlardır.

Elektrik dağıtım şirketi evime ihbarname göndermiş 5 gün içinde faturanızı ödemezseniz elektriğinizi keseceğiz. Hatalı sayaç okuma işleminin düzeltilerek faturamın tekrar düzeltilmesini talep ediyorum.”

Yanlış Endeks Okuma Sonucu Yüksek Fatura Geldi!

“Yeni bir ev aldım. Benden önce evde oturanın abone kapatma belgesi ile abonelik talebinde bulundum, aynı gün de elektrik kullanımıma açıldı. İlk faturam geldi, 788.30 TL. Faturadaki ilk endeks ile benden önceki kullanıcının kapatma belgesinde yer alan son endeks birbirinden o kadar farklı ki. Bu fark nasıl olabilir diyorum; ya görevlimiz yanlış okumuştur, ya da kaçak kullanım vardır diyorlar. Ama benim 788 TL'yi ödemem mümkün değil.Ben görevini yapamayan bir görevlinin cezasını ya da başkalarının kaçak kullanım bedelini ödemek istemiyorum.”



Tüketici Ne Yapmalı?

Hatalı okunan elektrik sayaçları nedeni ile yüklü fatura çıkarıldığına dair çok fazla şikayet aldıklarına dikkat çeken Şikayetvar Yönetici Dr. Ömer Deveci, tüketicilerin ne yapması konusunda şu uyarılarda bulundu:

“Elektrik faturası itirazlarının nedenleri arasında bağlı olunan elektrik dağıtım şirketi sayaç okuma elemanın yaptığı hata sonucu, sayaç değerlerinizi yanlış okumasıdır. Elektrik faturaları kesildiği andan itibaren kişiye ulaştırılmış kabul edildiğinden, hatalı okuma nedeniyle yanlış fatura bedeli oluşması durumunda itiraz için 15 gün süre tanınmaktadır. Elektrik faturanızın normalin çok üzerinde geldiğini ve bu durumda bir hata olduğunu düşünüyorsanız vakit kaybetmeden öncelikle elektrik sayacınızı kontrol ettirin.

Faturanızda yazan elektrik kullanım bedelleri, elektrik sayacında farklı okunuyorsa o zaman sayaç okuma görevlisi sayacınızdaki değerleri yanlış okumuş demektir. Elektrik faturanızın kesim tarihinden itibaren 15 gün içerisinde yaptığınız itirazlar haklı bulunursa yani fatura bedelinde bir yanlışlık olduğu anlaşılırsa, faturanız doğrudan düzeltilir ve size yeni bir fatura ulaştırılır.”

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.