Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Yaşam
Print Al

Kurbanlıklarda fiyat artışı beklenmiyor

29 Eylül 2012 Cumartesi::

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın, bu yıl Kurban Bayramı için ithalat yapılmayacağını açıklamasının ardından kurbanlık fiyatlarının kilogramı 13-13,5 lira olması bekleniyor

Yazı Boyutu : A A A A

Et Üreticileri Birliği (ETBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yücesan, et fiyatları geçen yıla göre yüzde 10 artmasına rağmen, canlı hayvan fiyatlarının aynı kaldığını belirterek, ''Piyasaya bu yıl fazla hayvan sürüleceğinden dolayı fiyatlar aynı kaldı. Ürün fazlasından dolayı fiyatın geçen yıl ile aynı kalacağını tahmin ediyoruz'' dedi.

Yücesan, iç pazarda çok fazla yetişkin hayvan olduğu için ithalata ihtiyaç duyulmadığına işaret ederek, ithalatın yapılması halinde fiyatların çok daha aşağılara düşeceğini söyledi.

Kurban Bayramı'na kadar kurbanlık hayvan konusunda problem olmadığının altını çizen Yücesan, ''Ancak bayramdan sonraki dönemde, kasaplık piyasasında ithalat ağırlık kazanacak. Çünkü yeterince kasaplık hayvanımızın olmadığı söyleniyor'' diye konuştu.

Yücesan, Asya'dan Avrupa'ya hayvan geçişi olmadığına değinirken, Avrupa'da kurbanlık sıkıntısı olmasının beklenmediğini belirtti. Yücesan, vakıfların, kurumların toplu kesim yerlerinin genelde Konya, Ağrı, Van ve Elazığ gibi hayvancılığın yaygın yapıldığı yerlerde olduğu için bu anlamda Trakya'nın yükünün kalktığını kaydetti.

Ahmet Yücesan, son 10 yıldır, her geçen yıl bir öncekinden daha az hayvan kesildiğini kaydederek, ''İnsanlar bu uygulamayı yavaş yavaş terk ediyorlar. Vekaletle kesme ve yurt dışı daha cazip oluyor. Özellikle vakıfların Türk Cumhuriyetleri'nde, Somali'deki kurban kesim faaliyetleri tercih ediliyor. Duygusal ve manevi yönü ağır olduğu için oraya kayıyor. Örneğin geçen yıl Van depremi, Kurban Bayramı arifesiydi. Van'a çok büyük kurban bağışı gitti veya orada hayvan kesildi'' dedi.

Ahmet Yücesan, bu yıl kurbanlık canlı dananın kilogramının 13-13,5 liradan satılmasının beklendiğini kaydetti.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.