Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Yaşam
Print Al

1990 model otomobili olanlara güzel haber!

28 Eylül 2012 Cuma::

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 1990 ve daha alt modeldeki yük ve yolcu taşıma araçlarının hurdaya ayrılmasına yönelik düzenleme yaptıklarını bildirdi.

Yazı Boyutu : A A A A

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bugüne kadar 76 bin 500'e yakın miadı dolmuş, sahiplerine yük olan aracı trafikten çektiklerini belirterek, çıtayı yükselttiklerini, bakanlığın kaydı altında olan minibüs ve taksi hariç 1990 model ve altındaki yük ve yolcu taşıma araçlarını da almaya başlayacaklarını bildirdi.

Yol kenarı denetim istasyonları için alınan yeni araçların dağıtım töreninde konuşan Yıldırım, taşımacılıkla ilgili önemli düzenlemeler yaptıklarını, bunlardan birinin de 1985 yılı ve öncesi döneme ait araçları trafikten çekmek olduğunu söyledi.

Bu kapsamda bugüne kadar 76 bin 500'e yakın miadı dolmuş, sahiplerine yük olan aracı trafikten çektiklerini belirten Yıldırım, bunların sahiplerini hem aracın oluşturduğu yükten hem de vergi borçlarından kurtardıklarını ifade etti.

Bakan Yıldırım, bu iş için 350 milyon lira civarında harcama yapıldığını söyledi.

Çıtayı daha da yükselttiklerini bildiren Yıldırım, şöyle konuştu:

''1990 model ve altında olan araçları da almaya başlayacağız. Buradan vatandaşlarımıza, sürücülerimize sesleniyorum. Araçlarınız 1990 model ve daha altındaysa, bir başka deyişle 22 yaşın üzerindeyse onu getirin, hem aracınız size yük olmasın hem de aynı zamanda maliyeye olan borçlarınızdan kurtulun. Bunun için de yasal düzenleme yaptık. Böylece bir taşla iki kuş... Hem aracı teslim ediyorsunuz, size yük olmaktan çıkıyor hem de borçlarınızdan kurtuluyorsunuz. Yalnız bunun 1 sene süresi var. Süreyi geçirdiniz mi kaçırmış olacaksınız.''

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.