Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Başarı
Print Al

İlk sertifika Sanofi'ye

28 Eylül 2012 Cuma::

"Kadın erkek eşitliğine duyarlı" kuruluşları sertifikalandırarak kamuoyunda farkındalık yaratmayı hedefleyen Fırsat Eşitliği Modeli'nin (FEM) pilot uygulaması tamamlandı. 2011'de KAGİDER ve Dünya Bankası desteğiyle Türkiye'de hayata geçirilen FEM'e destek veren Sanofi Türkiye, değerlendirme sürecini en kısa sürede tamamlayarak sertifikasını aldı.

Yazı Boyutu : A A A A

KAGİDER'in Dünya Bankası'nın desteğiyle hayata geçirdiği Fırsat Eşitliği Modeli ile Sanofi adına sertifikayı alan İK Direktörü Türkan Özcan, "Bu projeyle sahip olduğumuz bu önemli deneyimi Türk iş dünyası ile paylaşmayı ve örnek teşkil etmeyi hedefledik" dedi.

İki yıl geçerli olacak

Geçtiğimiz hafta KAGİDER Başkanı Gülden Türktan, Dünya Bankası Türkiye Direktörü Martin Raiser'in ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan'ın katıldığı törende Türkan Özcan, Sanofi'nin çeşitlilik vizyonuyla özellikle kadın iş gücünü destekleyen projelere odaklandığını vurguladı ve şöyle devam etti: "Dünyanın en büyük sağlık kuruluşlarından biri olan Sanofi, hem kadın çalışan istihdamıyla hem de hayata geçirdiği uygulamalarla sağlık sektörünün öncü kuruluşlarından biri. Türkiye'de FEM kapsamında pilot şirketler arasında yer alan Sanofi olarak iş yaşamında kadınların rolünü artırmak ve kadın istihdamının artırılması için çalışmalar yapıyoruz. Bu alandaki başarılı uygulamalarımızla FEM'in ilk etabını başarıyla tamamladık. Sanofi kadın çalışan oranıyla dünya çapında sadece sağlık sektöründe değil, diğer kuruluşlar arasında da ilk sıralarda yer alıyor" dedi. Sanofi Türkiye'nin aldığı FEM sertifikası iki yıl süreyle geçerli olacak. Bu süre sonunda elde edilen gelişimleri kaydetmek ve sertifikanın geçerliliğini korumak üzere Sanofi Türkiye, bağımsız değerlendirmeye tabii tutulacak.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.