Bugün: 23 Kasım 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Başarı
Print Al

Hanzade Doğan Boyner bir ilki başardı

23 Eylül 2012 Pazar::

Hanzade Doğan Boyner, ABD'nin en etkin düşünce kuruluşlarının başında gelen Brookings Enstitüsü'nün mütevelli heyetine girmeyi başaran ilk Türk oldu.

Yazı Boyutu : A A A A

Doğan Online’ın Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı ve Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Hanzade Doğan Boyner, merkezi Washington’da bulunan Brookings Enstitüsü’nün mütevelli heyetine seçildi.

Hanzade Doğan Boyner böylece, yüzyıla yakın geçmişiyle ABD’nin en etkin düşünce kuruluşlarının başında gelen Brookings Enstitüsü’nün mütevelli heyetine giren ilk Türk oldu. Hanzade Doğan Boyner, dört yıldır da enstitünün uluslararası danışma kurulu üyeliği görevini sürdürüyordu. 2001 krizi sırasında iktidarda bulunan Ecevit hükümetinin ekonomiden sorumlu devlet bakanlığına getirilen Kemal Derviş, halen Brookings Enstitüsü’nde başkan yardımcılığı görevini sürdürüyor.

Üç yıllığına seçildi

Brookings Enstitüsü, yaptığı akademik çalışmaların yanı sıra çeşitli ABD yönetimlerinin başlıca insan kaynağı olarak özel önem taşıyor. Halen Obama yönetiminin ekonomi ve dış politika uygulayıcılarının önemli bölümünün Brookings Enstitüsü kökenli olmasının da kurumun saygınlığını ve ağırlığını gösterdiği belirtiliyor.

Brookings Enstitüsü’nün mütevelli heyeti üyeleri yeniden seçilebilme şansları da olmak üzere üç yıllık bir dönem için görev alıyor. Mütevelli heyeti, küresel düzeydeki iş dünyasından temsilciler, tanınmış akademisyenler, eski hükümet üyeleri ve kanaat önderlerinden oluşuyor. Yılda toplam üç kez toplanan heyet, Enstitü’nün en üst organını oluşturuyor.

Brookings enstitüsünün mütevelli heyeti’ne girmesini değerlendiren Hanzade Doğan Boyner, “Dünyanın ekonomik olarak ilk 10 ülkesi arasına girmeyi hedefleyen, uluslararası politikada önemli oyuncu olmaya soyunan Türkiye’nin ulaştığı nokta, Brooking Enstitüsü’nde de kendini gösteriyor. Yıllar içinde yönetim kuruluna ABD dışından çok az sayıda üye davet edilmiş. Bu nedenle Türkiye’den bir üye olmasını çok önemsiyorum. Türkiye’nin bakışını bu gibi etkili kurumlarda ifade edebilmemiz çok önemli” diye konuştu.

Brookings Enstitüsü, 300’ün üzerinde akademisyen ve uzmanla, ekonomi, uluslararası siyaset, küresel ekonomi- kalkınma, şehirleşme politikaları ve yönetişim gibi alanlarda kapsamlı çalışmalar yapıyor. Brookings Enstitüsünün başkent Washington’da 11 araştırma merkezi bulunuyor. Ayrıca Katar- Doha ve Çin- Pekin’de merkezleri var. 1916’da kurulan Brookings Enstitüsü, Foreign Policy dergisinin 2011’de dünyada yaptığı değerlendirmede en başarılı ve en etkili düşünce kuruluşu seçildi. Enstitünün 400 milyon doların üzerinde varlığı bulunuyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.