Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Yaşam
Print Al

Bingöl'de Şehit sayısı 10 değil 9!

19 Eylül 2012 Çarşamba::

Bingöl'de askeri konvoyun geçişi sırasında PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre 9 askerin şehit olduğu, 70 askerin de yaralandığı bildirildi. Şehit ve yaralı sayısına ilişkin farklı bilgileri geliyor.

Yazı Boyutu : A A A A

Saat: 23:20 - Bakan Cevdet Yılmaz: Şehit askerlerimizden birinin kalbi yeniden çalıştı...

Bingöl'de askeri konvoyun geçişi sırasında PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırı sonrası 9 asker şehit oldu, 70 asker yaralandı

ŞEHİT SAYISI 9'A YÜKSELDİ

Daha önce 7 olarak açıklanan şehit sayısı, çeşitli hastanelerde tedavi altına alınan 3 askerin hayatını kaybetmesi ile 9’a yükseldi. Olayda yaralandığı açıklanan 70yaralıdan 8’i Muş’ta, 4’ü Elazığ’da, 2’si Erzurum’da, 1’i Malatya’da, diğerleri de Bingöl’deki hastanelerde tedavi altına alınmıştı. Bu arada şehit olan askerlerden ikisinin isimlerinin Anıl Eruluç ve Eren Kubal olduğu öğrenildi.

“SALDIRI SONRASINDA OPERASYON BAŞLATILDI”

Olayın takiben hem polis özel harekat hem de jandarma özel harekat birlikleriyle olay mahallinde operasyon başlatıldığını ifade eden Vali Güvençer, “Biz o hain saldırı ile ilgili son sözümüzü bu katillere en yakın zamanda Bingöl’den temizleyerek söylemiş olacağız. Bingöl bu coğrafyanın, bu bölgenin hatta Anadolu’nun sahip olduğu değerleriyle kalbi konumunda. 2 gün içinde yaşadığımız bu lanetli saldırılarla Türkiye’nin kalbine, Türk milletinin kalbinin derinliklerine bir hançer saplanmıştır. Bingöl, erdemli insanların milletine, devletine sadık, insanlık değerlerini sonuna kadar sahip insanların memleketidir. Bu menfur saldırıların Bingöllülerin yüreklerinde açtığı derin yara ve Bingöl sedalarından yükselen lanet katilleri en kısa zamanda kendi kanlarında boğacaktır. Ben, vatan toprağına emanet ettiğimiz şehitlerimize, Allah’tan rahmet diliyorum. Bütün yakınlarına başsağlığı diliyorum. Hepimizin başı sağolsun, vatan sağolsun. İnşallah yaralılarımıza bütün gayretlerimizle müdahale edeceğiz. İnşallah yeni şehit haberleri vermek durumunda kalmayacağız. Yaralılarımıza Allah’tan acil şifalar diliyorum. Bu tür menfur olayların ilimizde, bölgemizde ve ülkemizde son olmasını diliyorum” diye konuştu.

“ASKERLER SİVİL VE SİLAHSIZDI”

Askerlerin yasal, izin, sağlık izni ve görev izni dolayısıyla memleketlerine dönen sivil insanlar olduğunu söyleyen Vali Güvençer, “1993 yılında yaşadığımız menfur saldırı gibi lanetli örgüt çirkin yüzünü göstermiştir. Sivil, silahsız kardeşlerimize böyle bir hain pusu kurdu. Konvoyda 3 otobüs, 2 minibüs, asker taşıyan 5 sivil araçla toplam 200 askerimiz vardı” şeklinde konuştu

12 F-16'LAR BÖLGEYİ BOMBALADI

Roket atarlı saldırının ardından Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü'nden kalkan 12 adet F-16 savaş uçağı PKK’lı teröristlerin bulunduğu alanı bombalamaya başladı. Diyarbakır’dan kalkan Pars filosuna ait savaş uçakları, saldırıyı gerçekleştirerek olay yerinden kaçan teröristlerin kaçış güzergahlarını ve sığınaklarını bir bir bombalayor. F-16 savaş uçakları ile birlikte Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'nden 2 adet de casa tipi askeri kargo uçağı kalktı.IHA

15:42 - Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer'in son açıklamasına göre saldırıda 9 asker şehit oldu, 70 asker yaralandı. Vali Güvençer, konvoyda 200 askerin olduğunu söyledi.

Hakan Güvençer:

Tüm milletimizin başı sağolsun.

Kısaca özetlersek görev dönüşü Muş ve Van istikametindeki birliklere katılım için hareket eden silahsız askerlerimiz kendilerine refakat eden birliklerle Muş istikametine seyir halindeyken 15. kilometrede malesef hain örgütün roket atarlı saldırısına maruz kaldılar.

Bu saldırı neticesinde 9 askerimizi şehit olarak vatan topraklarına emanet ettik. Olay mahalinden yaralıları bölgedeki yakın hastanelere sevkettik.

70 yaralımızdan 9'sinin durumunun ağır olduğu bilgiler arasında. Dilerim Allah'tan yaralılarımızdan şehit olmaz.

Hava ve Kara operasyonları başlatıldı. Sağlık bakanımız beni arayıp gelişebilecek yeni olaylar için hastaneleri hazırlayıp uzak konumlara göre araçlarımızı hazırladık. Umarız ki buna gerek kalmaz ama zor durumlar için hava ambulansımızı da hazırladık.

Olayı nitelendirmeye gerek yok. Zaten teröristlerin niyetlerini biliyoruz. İnsani ve manevi değerleriyle tüm Anadolu'nun acısı oluyor bu.Örgüt kalbimize bir hançer daha sapladı. Lanet terör inşallah en kısa zamanda cezalandırılacaktır. Dualarla bu bölge bu katillerden temizlenecektir.

15:19 - Son alınan bilgilere göre bölgede yaşanan terör saldırısı sonucunda 9 askerin şehit olduğu ve 70 askerin yaralandığı bilgisi edinildi....

Bingöl-Muş karayolu 11 Evler köyü yakınlarında, askeri konvoyun geçişi sırasında şiddetli bir patlama meydana geldi. Teröristler, konvoyda bulunan ve askerleri taşıdığı belirtilen sivil bir otobüse önce roketatarla, ardından da uzun namlulu silahlarla saldırdılar.

Yanmaya başlayan otobüsteki askerlerden 4'ü olay yerinde, 2'si de kaldırıldığı Bingöl Devlet Hastanesi'nde şehit olurken, 36 asker de yaralandı. Yaralı askerlerin 6'sı Solhan Devlet hastanesi'ne, 30'u de Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Öte yandan, saldırı sonrası Muş'taki polis telsizlerinden, Bingöl'deki saldırı olayı karıştığı belirtilen 23 DD 923 plakalı beyaz renkli özel otomobile karşı ekipler uyarıldı.

Gerekli miktarda kan kente gönderildi
Bingöl'de askeri konvoya yapılan saldırıda yaralanan askerlerin tedavisinde kullanılmak üzere gerekli miktarda kanın kente gönderildiği bildirildi.

Türk Kızılayı'ndan yapılan açıklamada, şöyle denildi:

''Türk Kızılayı tarafından Bingöl Devlet Hastanesi'ne sağlanan 50 ünite kanın yanı sıra 73 ünite kan daha hastaneye gönderildi. Takviye amaçlı olarak, Türk Kızılayı'nın Van, Kayseri ve İzmir'deki bölge kan merkezlerinden her kan grubundan 876 ünite kan daha Bingöl'e ulaştırılmak üzere yola çıktı.''

Bingöl'de PKK'lı teröristler tarafından gerçekleştirilen saldırıda şehit düşen asker sayısı 9 oldu, saldırıda 70 asker de yaralandı.

Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, görev izni, sağlık izni ya da yasal izin dönüşü Muş ve Van istikametindeki birliklerine katılmak üzere Elazığ'da toplanan 200 sivil silahsız askerin, 3 otobüs, 1 midibüs, 1 minibüs ve kendilerine Elazığ ve Bingöl jandarma birliklerinden refakat eden 10 zırhlı araç olmak üzere toplam 15 araçla Muş istikametine seyir halinde iken saat 12.30'da roketatarlı saldırıya uğradığını açıkladı.

Vali Güvençer, Bingöl-Muş karayolu 15. kilometre, Kardeşler köyü mevkiinde gerçekleşen saldırıda 9 askerin şehit düştüğünü, 70 askerin de yaralandığını aktardı.

Yaralı askerlerden 7'sinin durumunun ağır olduğunu bildiren Güvençer, "Dilerim yaralılardan ilave kayıplarımız olmaz." diye konuştu. Vali Güvençer, yaralıların Bingöl'ün yanı sıra Erzurum, Elazığ ve Malatya'daki hastanelere sevk edildiğini kaydetti.

GÜNDÜZ VAKTİ ROKETATAR
Genellikle mayınla pusu kuran PKK'lıların, bu kez roketatarla -hem de gündüz vakti- saldırı düzenlemesi dikkat çekti. Olaya tanık olan korucu ise "Roket otobüsün önünden girdi, arkasından çıktı” dedi.

Polis özel harekat ve jandarma özel harekat ile havadan ve karadan operasyonların sürdüğünü ifade eden Vali Güvençer, yoğun bakım hastası taşıyabilecek özellikteki ambulans uçağın, Elazığ Havaalanı'nda hazır tutulduğunu sözlerine ekledi.

ŞÜPHELİ ARAÇ ARANIYOR
Bu arada, terörist saldırının ardından bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Saldırıyı gerçekleştiren teröristlere ait olduğu iddia edilen bir aracın Diyarbakır yönüne kaçtığı bildirildi.

Polis telsizlerinden yapılan anonslarda, söz konusu aracın içinde bulunan 3 teröristte çok sayıda silah ve patlayıcı madde bulunduğu belirtildi.

Bu arada, görgü şahitleri de yolun kenarındaki ağaçlık bölgeden konvoya saldırı gerçekleştiğini ifade ettiler. Çevre köy sakini bir görgü şahidi, RPG7 ya da roketatar kullanıldığını dile getirdi. Güvenlik güçleri, saldırının gerçekleştiği ormanlık alanda operasyonlarını sürdürüyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.