Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Yaşam
Print Al

Kredi kartı sahiplerine ikinci aidat şoku!

19 Eylül 2012 Çarşamba::

Kredi kartı aidatından bıkan tüketici ikinci bir aidat şoku yaşadı. Kredi kartlarına bağlı çıkartılan sanal kartlara da aidat kesildiğini gören kart sahipleri bankaları şikayet yağmuruna tuttu.

Yazı Boyutu : A A A A

Şikayetlere göre bankalar kredi kartlarından aidat alırken bir de bu kartlara bağlı sanal kartlardan aidat almaya başladı.

İnternet ve telefon alışverişlerinde güvenilir olduğu için sanal kartları seçenler aidat şoku yaşadı. Fiziksel olarak basılmayan, limiti sadece internet ve telefonla alışveriş işlemleri için yükseltilip sonra sıfırlanan kredi kartlarına bağlı olarak oluşturulan sanal kartlar da şikayet konusu oldu. Şikayetvar.com’a gelen şikayetlere göre aidat alınmadığı için bir gün kullanırım amaçlı çıkarttırılan sanal kartlardan bankalar artık kart aidatı almaya başladı. Bankalar sanal kart aidatlarını tüketicilerden haber vermeden almaya başladı tüketici ise bankanın bu yeni uygulamasını hesap özetinde yakaladı. İşte bankaların yeni aidat oyununu yaşayan tüketicilerin şikayetleri şöyle:

BİR KARTA İKİ AİDAT

“Kredi kartı ekstreme kart aidatı olarak 50 TL yansıtıldığı gibi, birde kullandığım sanal kart için 2.5 TL aidat ücreti yansıtılmış. Müşteri hizmetleri bana yasa gereği bu aidat ücretinin yansıtıldığı söylenmiş ve benim resmi yollara başvurarak, bu sene ve geçmişe yönelik kart aidat ücretlerini talep edebileceğim söylenmiştir. Bir banka müşterisi bu derece uğraştırıyor ise orada müşteri memnuniyeti yoktur.Bir karta iki aidat ödedim. “

EKSTRE BANKAYI ELE VERDİ

“Geriye dönük kredi kartı ekstrelerimi incelediğimde bankanın 55 TL üyelik ücreti ve (hiç kullanmadığım halde)2.5 TL de sanal kart ücretini yansıttığını fark ettim. Sanırım bu sanal kart aidatı mevzuatı Türkiye'de ilk defa müşterisi olduğum bankanın uyguladığı bir politika, sanal kart için üyelik aidatı alındığını daha önce ne duydum ne de başıma geldi. Kullanmadığım bir sanal kart hizmeti için para kesilmesi bir müşteri olarak beni üzdü. Üstelik bu hizmet diğer kullandığım banka kartlarında yıllardır ücretsiz olarak sağlanmaktadır. Güvenli internet olarak internet üzerinden alışveriş yapma olanağı sağlayacağını vaat eden bu sanal kart aylık faiz alımından başka bir şey değildir.”

AİDAT YOK DEMİŞLERDİ

“Kredi kartımdan internet üzerinden de alışveriş yapmaktaydım. Bundan 1 ay önce aranılıp sanal kart çıkartalım dediler yok istemiyorum dedikçe telefondaki kişi diretiyordu. Ekstra bir ücret yansıyacak mı? diye sordum.

Hayır yansımayacak dedi. Peki o zaman dedim çıkartın madem ücreti yok. Gel gelelim bu ay ki ekstremde 2.5 TL'lik sanal kart ücreti yansıtmışlar. Şimdi 2.5 TL bir şey değil gözümde fakat milyonlarca müşterisi olan bir banka ve haksız yere ücret alıyor. Sanal kartımın iptalini ve ücretin iadesini istiyorum.”

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.