Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Yaşam
Print Al

İşte 5 Ekim'de İstanbul'da yıkılacak şehirler

16 Eylül 2012 Pazar::

5 Ekim'de 33 ilde yıkıma başlanacağını söyleyen Bakan Erdoğan Bayraktar, "Kendi rızasıyla evini boşaltan yoksullara kira yardımı yapacağız" dedi

Yazı Boyutu : A A A A

Türkiye'nin çehresini değiştirecek kentsel dönüşümde sona gelindi. 5 Ekim'de 33 ilde yıkıma başlanacağını söyleyen Bakan Erdoğan Bayraktar, "Kendi rızasıyla evini boşaltan yoksullara kira yardımı yapacağız" dedi

Afet riski altındaki kentsel alanların dönüşüm projesi için takvim belirlendi. Kentsel dönüşüm çalışmalarının 5 Ekim'de başlayacağını söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 33 ilde ve İstanbul'da 7 ilçede aynı anda yıkımın başlatılacağını belirterek "2 bin konut ve işyeri yıkacağız. Bunların içinde çok sayıda kamu binası da var" dedi.

Binaların tamamının boşaltılacağını söyleyen Bayraktar, "Van'da da iller bankası binası yıkılacak. Ciddi riskli olanların evi de yıkılacak. Öncelikle kişilerin rızası önemli. Kimseyle kavga etmeye niyetimiz yok" dedi. Bayraktar, 5 Ekim'de İstanbul'da yıkım yapılacak ilçeleri şöyle sıraladı: Beşiktaş, Şişli, Sultangazi, Sarıgazi, Esenler, Fatih, Beyoğlu, Çekmeköy, Tuzla, Kadıköy, Çatalca, Küçükyalı, Maltepe, Sancaktepe ve Hadımköy.

Kentsel dönüşümde vatandaşa uygulanacak finansal kolaylıklarla ilgili de bilgi veren Bayraktar "İki tane ayağımız var. Bir tanesi kendi rızasıyla evini boşaltan yoksullara kira yardımı yapmak. Bir diğeri bu kanun kapsamında rezerv alanlarında TOKİ'nin belediyelerin yaptığı konutlardan alan vatandaşlara bankadan kullandıkları kredilerde faiz sübvansiyonu yapacağız. Şu andaki uygulamamız bu. Bunun dışında şimdilik kredi yok. Bu projeye ve bulunduğu ile göre farklılık gösterebilir" dedi.

1 MİLYON NÜFUSLU ŞEHİR

İstanbul'da yapılacak iki şehir projesi çalışmaları hakkında da bilgi veren Bayraktar, şöyle konuştu: "Avrupa'daki proje belli oldu. Kemerburgaz'dan Kayaşehir ve Başakşehir'e kadar yeni bir şehir kurulacak. Bir milyon nüfusu barındıracak bir şehir kuruyoruz, onun çalışmaları devam ediyor. Kayabaşı'nda 20 bin konutu tamamladık. Burası bizim iddialı şehrimizdir. İstanbul'un en büyük meydanını yapacağız. O şehri hem kuzeye hem batıya doğru Kemerburgaz'la birleştirmek üzere planlıyoruz. Şehrin bir kanadı da Büyükçekmece'ye Bahçeşehir'in arkasına doğru geçiyor. Kayaşehir'de hem şehir ormanları hem de şehir parkları olacak. Çok büyük parklar yapılacak."

"BETONCULAR YALVARACAK"

Van'da beton fiyatlarının batı illerinden yaklaşık yarı yarıya fazla olduğu şikâyetlerinin hatırlatılması üzerine Bayraktar "Van'da beton sıkıntısı var, bir istikrar yakalanmadı. Betoncular burada çok pahalı satıyor. İstanbul'da metreküpü 70 ile 80 lira iken burada 145 lira. TOKİ'nin betonarme işi neredeyse bitti. Betoncular artık yalvaracak. Köylerin beton ihtiyacına biz el atacağız" diye konuştu.

"GEÇ TESLİM EDİLDİ" İDİALARI GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Van'daki afet konutlarının geç teslim edildiğine dair iddialara karşılık olarak, bölgede son 50 yılın en sert kışı yaşanmasına rağmen söz verilen tarihe yetiştirildiğini bildirdi. Mart 2012 itibarıyla 15 bin 323 konut ihalesinin tamamlandığına dikkat çekilen açıklamada, ayrıca AFAD tarafından ilave olarak talep edilen 2 bin 148 kalıcı konutun yapımına başlandığı kaydedildi. Açıklamada, depremin yıl dönümü olan 23 Ekim'de konutların hak sahiplerine teslim edilmiş olacağı belirtildi.

"TOKİ'DE ESTETİK YAPILAR ÜRETİYOR"

TOKİ yapılarının estetikten yoksun olduğu eleştirilerine karşı sert çıkış yapan Erdoğan Bayraktar, "Bizim derdimiz 5 kuruş daha ucuza nasıl yaparız. Eleştiri güzel bir şey ama bunun da bir yol göstericiliği olması lazım. Görüntü bakımından orta ölçekli Anadolu şehirlerine bakın. O şehirlerin tek güzel görüntüleri bizim konutlar. TOKİ'de estetik ofis oluşturuldu. Selçuklu, Osmanlı ve yöresel mimariye ağırlık vermeye başladık" dedi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.