Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Başarı
Print Al

Anadolubank 3 yılda 150 şubeye ulaşacak

12 Eylül 2012 Çarşamba::

Türkiye’nin dinamik ve yüksek gelişme potansiyeline sahip bankalarından Anadolubank, ölçek büyütüyor. 3 yıl içerisinde kademeli olarak 150 şubeye ulaşacak banka, istihdam sayısını ise bin 952’den 3 bine çıkaracak.

Yazı Boyutu : A A A A

Özellikle Türkiye ekonomisinin temeli olarak kabul edilen KOBİ’lere ve üreticilere sunduğu finansman modelleriyle dikkat çeken Anadolubank, büyüme kararı aldı. Büyüme sürecini 3 yıla yayan banka, 2015 yılına kadar hali hazırdaki 91 şube sayısını 150’ye, 1.952 kişilik istihdam sayısını ise 3 bine ulaştıracak.

Büyüme kararının banka için çok önemli bir karar olduğuna vurgu yapan Anadolubank Genel Müdürü Gökhan Günay, “Geldiğimiz noktada ilk 6 ay sonuçlarına göre 7. 8 milyar TL aktif büyüklüğü, yüzde 2,46 gibi piyasa ortalamasının altında şüpheli alacak oranı, yüzde 17,09 ile piyasa ortalamasının üzerinde sermaye yeterlilik rasyosu, 104 milyon TL yarıyıl karı ve 1 milyar TL’yi aşan öz kaynakları ile Anadolubank gelecek yıllara daha kuvvetli giriyor” dedi.

Anadolubank’ın şube ağını genişleterek, bugüne kadar sunduğu başarılı hizmetlerini daha büyük kitlelere yaymayı hedefliyor.

2015 yılında 150 şube, 3 bin istihdam

Anadolubank’ın şu anda Türkiye genelinde 91 şubesiyle hizmet verdiğinin altını çizen Gökhan Günay, 3 yıllık büyüme planı doğrultusunda şube sayısının 2015 yılına kadar 150’ye ulaşacağını söyledi. 2012 yılsonunu 100 şubeyle kapatacaklarını bildiren Günay, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şube sayımızı sırasıyla 2012 sonunda 100, 2013’te 115, 2014’te 130, 2015’te ise 150’ye çıkarmayı hedefliyoruz. Buna bağlı olarak istihdam sayılarımız da artacak. Şu anda 1.952 çalışanımız var. 2015 yılında bu sayıyı da 3 bine çıkartmayı hedefliyoruz.”

Genel Müdürlük Finans Merkezi’ne taşınıyor

İstanbul Finans Merkezi Projesi kapsamında bu merkeze yakın olmak amacıyla genel müdürlük binasını Ümraniye’ye taşıyacaklarını dile getiren Günay, 2013 yıl ortasına doğru taşınmanın tamamlanacağını kaydetti. Anadolubank’ın şu anki hizmet binasının 9 bin metrekare olduğunu ifade eden Günay, “9 bin metrekareden 28 bin metrekareye gidiyoruz. Büyümeyi her alana taşıyoruz” açıklamasında bulundu.

“3 yıl için 150 milyon TL yatırım bütçesi ayırdık”

Büyüme stratejisi kapsamında 3 yıl içerisinde 150 şubeye ulaşacaklarını söyleyen Günay, 3 yıllık yatırım bütçelerinin ise 150 milyon TL olarak açıkladı. 2015 yılı sonu itibariyle Anadolubank’ın aktif büyüklüğünün 15 milyar TL, kredilerinin 10.5 milyar TL olacağını kaydeden Günay, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Büyüme kararı bizim için en önemli kararlardan bir tanesi. Ağırlıklı olarak; mikro, küçük işletmeler, KOBİ’ler ve tarım alanında büyüyeceğiz. Bireysel tarafta da bir büyüme olacak ancak KOBİ’ler kadar değil. Bu yılsonu karlılık beklentimiz 150 milyon TL. Bu yıl bono faizlerinin düşüşü karlılıkta etkili oldu. Ama bu durum her yıl yaşanacak diye bir şey yok. 2015 yılına kadar 150 şubeye ulaşacağız.”

“Merkez Bankaları krizde büyük çaba sarf etti”

Küresel ekonomik kriz sürecinde dünyanın en önemli grafiğinin dünya Merkez Bankaları’nın parasal büyümeye sağladığı katkıları gösteren grafik olduğuna dikkat çeken Günay, “Krizlerin çözülmesinde Merkez Bankaları önemli oyuncular haline geldiler. Merkez Bankaları faizleri düşük tutuyor ve ekonomilerin canlanmasında etkin rol oynamaya çalışıyor. Öncelikli hedef; finansal piyasaların işlevlerini sürdürebilmesi, ikincil hedef olarak da enflasyonu hala kontrol altında tutmaya çalışmaları” dedi. Günay, Merkez Bankaları’nın tutumlarıyla ilgili sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dünya genelinde parasal genişleme olabileceğinin konuşulması bile piyasalarda derhal etki yaratıyor. Bu dönemde parasal genişlemeye verdiği önemi; acil servise kanamalı bir şekilde gelen hastalara benzetiyorum. Amacınız orada hayati fonksiyonları sağlayabilmek. Merkez Bankaları’nın bu dönemdeki önceliği de buydu ve kararları da işe yaradı.”

Çin artık dünya ekonomisini eskisi kadar desteklemeyecek

Önceki yıllarda yakaladığı yüksek büyüme oranları ile dikkatleri üzerine toplayan Çin’de işlerin çok iyi gitmediğini vurgulayan Günay, 2012 yılında Çin’in büyüme rakamlarının yüzde 7.4 seviyelerinde kaldığını bildirdi. Bu büyüme oranının Çin gibi bir ülke için durağanlaşma anlamı taşıdığını belirten Günay, “Çin’de artık yeni iş gücü yaratılamıyor. Çin’de tüketici

enflasyonu tarafında da yüzde 3’lere kadar bir yükselme durumu var. Önümüzdeki dönemde Çin’den dünya ekonomisine çok fazla katkı beklememek lazım. Çin’in ithalatı düşük tutması

demek dünya ülkelerinden çektiği malları azaltması yani diğer ülkeler için Çin’e ihracatın azalması demek” açıklamalarında bulundu.

Türkiye gözde ülkelerden olmaya devam edecek

Türkiye’nin düşük borçluluk, not artırımı beklentisi, artan ihracatı ve azan ithalatı, cari açığındaki düşüşü ve işsizlik oranının gerilemesi gibi önemli artılarının bulunduğunu bildiren Günay, “Artan emtia fiyatları, enflasyon baskısı, bütçedeki bozulma, büyüme kaygıları ve jeopolitik konumu ise eksileri” dedi. Türkiye’nin kısa bir süre içerisinde ‘yatırım yapılabilir ülke notu seviyesine’ de ulaşabileceği ifade eden Günay, konuyla ilgili şunları kaydetti:

“Türkiye, likiditesi büyük bir ülke. Yabancı yatırımcılar milyar dolarlık hareketlerini rahatlıkla yapabiliyorlar. İlerleyen süreçte de Türkiye gözde ülkelerden biri olmaya devam edecek. Bu dönemde enflasyonu rayından çıkaracak bir hamle yapamayız. Bir diğer önemli konu ise eurobond faizleri. Türkiye’nin not artışı, eurobond faizlerinin aşağı doğru hareket etmesini sağlayabilir. Piyasalarda bir miktar faiz düşüşü olabileceği beklentisi mevcut. Ayrıca 2012 sonu ve 2013’ün ilk yarısında şüpheli alacak oranında bir artış yaşanması mümkün.”

“Bankacılıktan çok ciddi karlar beklenmemeli”

Türk bankacılık sektöründe bu dönemde karlılıkla ilgili bir sıkıntı olmadığını ifade eden Gökhan Günay, “Ancak önümüzdeki dönemlerde olabilir. Çünkü bankacılık rekabetin en hızlı yaşandığı ortamlardan bir tanesi. Ölçek ekonomileri tutturulup maliyetler kontrol edilirse sorun olmaz. Ama bankacılık sektöründen çok ciddi karlar beklenmemeli” dedi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.