Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Yaşam
Print Al

Dikkat! Özel hastaneler fazla ücret alıyor

12 Eylül 2012 Çarşamba::

Sayıştay, özel hastaneleri kredi kartı slipleri üzerinden mercek altına aldı.

Yazı Boyutu : A A A A

Özel hastanelerde Sayıştay denetimi şoku yaşanıyor. Sayıştay Başkanlığı, SGK’lıların kredi kartları üzerinden yaptığı incelemeler sonucunda özel sağlık kurumlarına “Vatandaştan fazla ücret almışsınız” dedi.

HASTADAN FAZLA ÜCRET ALINMIŞ

Sayıştay’ın incelemesi, hastaneye giden vatandaşların TC kimlik bilgilerinin edinilmesi ile başladı, ayrıca hastaların resmi kayıtlardaki hastalığı üzerinden hastaneye ne kadar fark ücreti ödemesi gerektiğini ve kredi kartı slibinde hastaneye ne kadarlık ödeme yapıldığını belirledi. Bunun üzerine de birçok hastane için “Hastadan fazla ücret alınmış” saptamasında bulundu. Sayıştay’ın talebi doğrultusunda SGK, özel hastanelerden savunma istemeye başladı. Birçok hastaneye giden savunma talebine özel hastaneler tepkili. Sektörde “Sadece kredi kartına dayanarak ceza kesilemez” görüşü hakim. Savunmaların ardından ise, özel hastanelere ceza kesilmesi gündeme gelecek, bazı hastanelere ise ceza tebligatlarının da ulaşmaya başladığı belirtiliyor.

HASTANELERDEN SAVUNMA İSTENDİ

Sayıştay fazla ücret tespitinin ardından da SGK İl Müdürlükleri, hastanelerden savunma istemeye başladı. Bazı il müdürlüklerinin savunma taleplerini iletmeye başladığı belirtilirken, bazıları ise önümüzdeki günlerde tebligata başlayacak. Bazı il müdürlükleri ise, ceza sürecini de başlattı. Sektör temsilcileri Sayıştay’ın denetiminin özel hastaneler için şu anda birincil sorun olduğunu dile getiriyor ve tüm özel hastanelerin ceza riskiyle karşı karşıya bulunduğunu söylüyor.
Kredi kartı sliplerinin tek başına veri olamayacağını söyleyen OHSAD’a (Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği) göre, hasta kayıtları incelenmeden sadece kredi kartlarıyla sağlıklı bir sonuca varılamaz. Hastaneye giden bir kişinin kızının veya bir başka yakının da ödemesini yapabileceğini ifade eden dernek, tüm üyelerine de “Ceza tebliğ edilmiş olan kurumlar derneğimizi arasın. Mutlaka savunmanızı da verin, ihmal etmeyin” uyarısında bulunuyor.

HASTANE ÇİÇEKSİ BİLE FAZLA PARA ALIYOR

OHSAD, üyelerine savunma için hukuki destek vermeye başladı. Yazıda estetik amaçlı gelen veya tedavileri SGK tarafından yapılmayan hastalardan da fazla ücret alındığı iddia edildi. Ayrıca, SGK’ya aktarılması zorunlu olan 12 TL’lik katılım payı da fazla ödeme sayıldı. İsim ve soyadı benzerliği tek kişi değerlendirildi. Hastane kafeteryasından, çiçekçisinden, berberinden alınan hizmet de fazla ödeme değerlendirildi.

KİMLİK NUMARALARI VE KARTLAR EŞLEŞTİRİLDİ

USK Danışmanlık Şirketi Dr. Cengiz Konuksal, Sayıştay’ın özel hastaneleri nasıl denetlediğini şöyle anlattı: “Sayıştay özel hastaneye giden hastaların TC kimlik numaralarını aldı ve BKM’den kredi kartı bilgilerini istedi. Hastaneye gidiş tarihiyle, karttan o tarihte yapılan ödemeler eşleştirildi.”

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.