Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Yaşam
Print Al

İstanbul trafiği için dev adım

9 Eylül 2012 Pazar::

Başbakan Erdoğan 432 milyonluk Sarıyer-Çayırbaşı Tüneli ile 20 kavşağın açılışını yaptı. Erdoğan, "Hacıosman- Kilyos Caddesi arası 5 dakikaya indi" dedi


Yazı Boyutu : A A A A

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul trafiğini rahatlatacak 432 milyona mal olan Sarıyer-Çayırbaşı Tüneli ile 20 kavşak ve yol bağlantısının açılışını yaptı. Sabah'ın haberine göre Erdoğan "Bu tünelle birlikte Hacıosman Bayırı'ndan Kilyos Caddesi'ne ulaşmak isteyen sürücülerimiz artık bir saatlik yolu 5 dakikada kat edebilirler" dedi. İstanbul'da son 8 yılda 259 kavşak ve yol yatırımına imza attıklarını söyleyen Erdoğan, "Cumhuriyet tarihi boyunca yapılanlardan daha fazlasını yaptık" diye konuştu.

KÖPRÜDE DURMAK YOK
Bu ayın 17'sinden itibaren köprülerde KGS'nin kaldırılarak, tamamen HGS'ye geçileceğini hatırlatan Başbakan "Köprülerde artık durulmayacak" dedi. Üçüncü köprü bittikten sonra trafiğin daha da rahatlayacağını dile getiren Erdoğan, ağır vasıtaların FSM'den üçüncü köprüye sevk edileceğini söyledi. Başbakan, Marmaray'ın da hizmete girmesiyle geçişlerin rahatlayacağını belirtti. İstanbul'u bölgesinin ve dünyanın saygın şehirlerinden biri haline getirmeyi amaçladıklarını söyleyen Erdoğan, "Geçtiğimiz 10 yılda, sadece İstanbul'u değil, Türkiye'yi nereden nereye getirdiğimizi en iyi sizler biliyorsunuz. Ne olur başınızı iki elinizin arasına alın, muhasebe yapın. '10 yıl önce ben neydim? Türkiye'de bizim yaşam koşullarımız ne idi? Eğer biz o güne göre bugün geri gittiysek, çıkıp ispat etsinler, bir dakika burada durmam" diye konuştu.

AVRUPA GIPTAYLA BAKIYOR
Türkiye'nin, ekonomik istikrarına Avrupa'nın bile gıptayla baktığı söyleyen Erdoğan, "Türkiye, bölgesindeki, tüm gelişmelerde dikkate alınan, görüşü sorulan bir ülke haline gelmiştir" dedi. CHP'ye de yüklenen Başbakan Erdoğan, İzmir Belediyesi'nin yaptıklarının metro değil hafif metro olduğunu belirterek, "Ana muhalefet genel başkanı Kadıköy'e geldiğinde, Kadıköy-Kartal ziyareti yaparsa isabetli olur. Zira hiç olmazsa metroyu görür" diye konuştu.

GECEKONDU İÇİN YARDIM EDİN
Başbakan Erdoğan, gecekondulaşmaya ve kaçak imarlaşmaya karşı vatandaşlardan yardım isteyerek, "O köşesinde yazı yazdıkları gazeteler veya televizyonlar dere yatağına bina yapınca ses çıkarmazlar, ama belediyeyi hemen hesabı çekerler. Ben halkımdan yardım istiyorum. Daha modern şehirlere kavuşmak için bize yardımcı olun. Olmazsanız altından kalkamayız" dedi.

KÖPRÜ İÇİN ÖZÜR DİLİYORUM
Kendi kullandığı araçla tüneli geçen Başbakan Erdoğan, geçtiğimiz günlerde köprülerdeki çalışmalar nedeniyle trafikte aksama olduğunu hatırlatarak, "Halkımdan bundan dolayı özür diliyorum" dedi. O dönemde basında çıkan haberleri de eleştiren Başbakan, "Kıyameti kopardılar. Allah göstermesin bakımlar yapılmadı diye bir felaket olsa teneke takıp çalarlar" dedi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.