Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Başarı
Print Al

Sözü en çok dinlenenler!

6 Eylül 2012 Perşembe::

Küresel piyasalara bu yıl en çok söz geçirenler arasında Berkshire Hathaway şirketinin sahibi Warren Buffett, Fed Başkanı Ben Bernanke ve Nobel Ekonomi Ödülü sahibi ABD’li Joseph Stiglitz gibi isimler yer alırken, ‘Kriz Kahini’ Nouriel Roubini ise 50 kişilik listede kendine yer bulamadı

Yazı Boyutu : A A A A

Küresel piyasalara bu yıl en çok söz geçirenler arasında Berkshire Hathaway şirketinin sahibi Warren Buffett, Fed Başkanı Ben Bernanke ve Nobel Ekonomi Ödülü sahibi ABD’li Joseph Stiglitz gibi isimler yer alırken, ‘Kriz Kahini’ Nouriel Roubini ise 50 kişilik listede kendine yer bulamadı

Bu yıl piyasalara en çok söz geçiren ve bu nedenle ‘Finans dünyasının hakimi’ ilan edilen işadamları, hükümet yöneticileri, bankacılar ve akademisyenler açıklandı. Piyasaları yönlendirebilmek, düşüncelerin yanı sıra uygulamaya konulacak politikaları şekillendirmek gibi yetenekleri nedeniyle Bloomberg Markets dergisinin ‘Küresel Finans Piyasasının En Güçlüleri’ adlı listesine girmeye hak kazanan 50 kişi arasında Berkshire Hathaway şirketinin sahibi Warren Buffett, Apple CEO’su Tim Cook, Fed Başkanı Ben Bernanke, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi gibi isimler yer aldı. 2008 krizini öngören ilk ekonomist olması nedeniyle ‘Kriz Kahini’ lakabı takılan Nobel ödüllü Nouriel Roubini’nin listeye girememesi şaşkınlık yaşattı.

Listedeki isimler arasında belki de en ilginci halka arzının ardından piyasa değeri yüzde 63 eriyen dünyanın en büyük sosyal medya ağı Facebook’un kurucu ortağı Mark Zuckerberg oldu.

Bloomberg Markets dergisinin Ekim sayısında yayımlanan listeye dahil olmaya hak kazananlar, şirket yöneticileri, para yöneticileri, kanun yapıcılar, düşünürler/akademisyenler ve bankacılar olmak üzere 5 ayrı kategoride değerlendirildi. Bu yıl 2’ncisi yayımlanan listede yer alan isimlerin 3’te 2’sinin daha önce listede yer almadığı kaydedildi.

Piyasa da en çok sözü geçen şirket yöneticileri arasında geçtiğimiz günlerde 82’nci doğum gününü kutlayan dünyaca ünlü milyarder yatırımcı Buffett’ın yanı sıra, Hyundai Motor Co. Yönetim Kurulu Başkanı Chung Mong Koo, ABD’li teknoloji devi Apple’ın CEO’su Tim Cook ve 73.1 milyar dolarlık mal varlığıyla dünyanın en zengin adamı unvanına sahip olan Meksikalı telekom kralı Carlos Slim’de yer aldı. ‘Küresel Finans Piyasasının En Güçlüleri’ arasında yer alan para yöneticileri arasında Pacific Investment Management Co. kurucularından Bill Gross, Abu Dhabi Investment Authority Müdürü Hamed-bin-Zayed-al-Nahyan, JP Morgan Chase&Co.’da varlık yönetiminden sorumlu CEO Mary Erdoes, Bridgewater Associates kurucusu Ray Dalio gibi tanıdık simalar göze çarptı.

Krugman da listede

En etkili kanun yapıcılar arasında ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Ben Bernanke’nin yanı sıra, ABD Hazine Bakanı Timothy F. Geithner ve Çin Merkez Bankası Başkanı Zhou Xiaochuan gibi isimler de bulunurken, akademisyen ve düşünürler arasında bulunan 2 isim hiç şaşırtmadı; New York Times yazarlarından Nobel ödüllü ekonomist Paul Krugman ve Nobel Ekonomi Ödülü sahibi ABD’li Joseph Stiglitz. Piyasalar üzerinde en çok etki sahibi bankacılar ise Banco Santander Yönetim Kurulu Başkanı Emilio Botin, JPMorgan Chase & Co. CEO’su Jamie Dimon, Deutsche Bank AG CEO’su Anshu Jain ve Wells Fargo&Co. CEO’su John Stumpf oldu.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.