Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Başarı
Print Al

İşte genç milyonerler

5 Eylül 2012 Çarşamba::

Onlar daha 20'li yaşlarda zengin olan gençler... Yaşıtları daha ne yapacaklarına karar verme aşamasında ama genç milyonerler fikir üstüne fikir üretip iş kuruyor.

Yazı Boyutu : A A A A

Onlar daha 20'li yaşlarda zengin olan gençler... Yaşıtları daha ne yapacaklarına karar verme aşamasında ama genç milyonerler fikir üstüne fikir üretip iş kuruyor. Birçok kişiyi de istihdam ederek ekonomiye katkıda bulunuyor Genz zenginler Young Ceo Club adını verdikleri bir kulüpte bir araya geldi. Aralarında garaj kurarak zenginleşenler de var, pırlanta satanlar da, üniversitelilere iş bulanlar da. Başarılarının sırrının "cesaret" olduğunu söyleyen bu genç insanlar, yaşıtlarına da "asla yılmadan, denemelerini" tavsiye ediyor

DÜNYAYA PROJE ÜRETİYOR

Selim Çavuş (27), Düşün Taşın Derneği'nin kurucusu ve yönetim kurulu üyesi: Üç büyük proje yaptım. Biri 2009'daki Genç Birleşmiş Milletler projesiydi. 120 farklı ülkeden insanı bir çadırda biraraya getirdim. Yaklaşık 1 milyon dolarlık bir projeydi. Ali Sami Yen Stadı'nda, 38. Kitap Okuma Günleri'ni düzenledim. 18 bin insan aynı anda, aynı kitabı okudu. Çok ciddi bir bütçeye sahipti. Bu sene de Türkiye'nin yedi bölgesini kapsayan üç TIR'lık bir proje üzerinde çalışıyorum. Derneğin 41 üniversitede temsilcisi var. Son yaptığımız kitap okuma günleri, aynı anda ABD'de Beyaz Saray'ın önünde ve İstanbul'da gerçekleşti.

5 BİN SANAL MAĞAZASI VAR

Fatih Demir (28), Tiso.com.tr'nin kurucusu: Bilgisayar öğretmenliği mezunuyum, işletme masterı yaptım. Siteyi 2007'de kurdum. Kişiye özel bir tasarım projesi. Sitede her şeyi tasarlamanız mümkün. Mesela tişörtünüzün rengini, üstündeki deseni. Üç gün sonra da bu tişört tam istediğiniz bir şekilde ve bedende dikilmiş, bastırılmış olarak size geliyor. Kupa, duvar saati gibi pek çok şeyi de düşündük. Tişörtler 25, saatler 15 liraya tasarlanabiliyor. Bütün ürünlerde en kaliteli malzemeler kullanılıyor. Şu anda KOBİ büyüklüğünde bir şirketim var. 20 kişi çalışıyor. Bu yıl yüzde 40 büyüdük. Ayrıca sitemizde kullanıcılar tasarımlarını satabiliyorlar. Tiso'nun altında 5 binden fazla mağaza var. Ürünleri biz hazırlıyoruz, bu mağazalardan da para kazanıyoruz.

GARAJ SONRASI PATRONLUK

Levent Gökçepınar (25) ve Aytaç Okur (25): 2007'de şirketimizi kurduk. Hiç paramız yoktu, cihazımızdaki bütün elektronik komponetleri kendimiz üreterek işe başladık. Geceleri sandalyede uyuyorduk. Otomotiv elektroniği alanındaki bazı eksikleri fark ederek bu işe başlamıştık. Üniversal bir cihaz geliştirdik ve cihazımızı bir garajda kendimiz lehimleyerek ürettik. Bu cihaz bütün araçlara uyuyor. Sonra bu ürünleri yurtiçi ve yurtdışı pazarına sunduk. Şu anda 90'ın üzerinde ülkeye direkt satışımız mevcut. Geçen yıl bir de inşaat projesine başladık. Şirketimizde 15 kişi çalışıyor. Elektronik konusunda başka çözümlerimiz de var. Örneğin yat ve jet skilerin diagnostik cihazlarını üretmeye başlıyoruz. Böylece denize kıyısı olan tüm ülkelerde pazar oluşturmayı hedefliyoruz.

ŞIRNAK'A BİLE GİTTİLER

Emre Urfalı (28), Gelişim Akademi'nin sahibi: Şirketi 2006'da kurdum. Proje bazlı çalışan 100'e yakın elemanımız var. Gelişim Akademi olarak üniversitelerde seminerler düzenliyoruz. Onlara hem girişimciliği anlatıyoruz, hem de genç yaşlarında başarıyı sağlamalarına yardım ediyoruz. Gençlerle İş İşten Geçmeden başlıklı söyleşiler gerçekleştiriyorum. İş dünyasından başarılı isimlerle gençleri buluşturuyorum. İş görüşmelerinde neler yapmaları gerektiğini anlatıyoruz. Şırnak Üniversitesi'ne kadar gittik, 100'e yakın üniversitede 300'e yakın etkinlik gerçekleştirdik. Yaklaşık 50 bin gence ulaştık.

BİR YILDA 2 MİLYON DOLAR

Ömer Nart (26), Young Ceo Club Başkanı: Önümüzdeki 5 yıl içinde Türkiye'de e-ticaret denince akla gelen ilk isim olmak istiyorum. Markacom International olarak 3 ayda 22 ülkeye ihracat yapan bir şirkete dönüştük. Türkiye'nin ilk online distribütörlük şirketiyiz. Ayrıca bu kavramın Türkiye'deki fikir lideriyiz. Okuldan mezun olunca projemi aileme aktardım, onlar da 200 bin lira fon sağladılar. İlk yılımızda 2 milyon dolar kazandık. Steve Jobs'un dediği gibi, bir gün hayatımdaki tüm noktaların birleşeceğine inancım sonsuz. İnandığınız konuda somut adımlar atıyorsanız; belki yedinci, belki sekizinci denemede başarı geliyor.

BABASININ KIZI

Seda Dicle (25), Koç Üniversitesi Endüstri Mühendisliği mezunu: Bir sanayi kuruluşunu yöneten ailenin ikinci kuşağındanım. Hem şanslıyım, hem de yeni kuşak olarak üretici projeler geliştirmek zorundayım. Şirketimiz gıda, tekstil ve otomotiv kollarından oluşuyor. Üniversitede okurken çalışmaya başladım, önce babamın yanında izleyiciydim. Şimdi tekstil kolunda çalışıyorum, Intertek Tekstil'in pazarlama direktörüyüm. Pamuğu da, ipliği de, son ürünü de kendimiz üretip ihraç ediyoruz.

ÖĞRENCİLERİN DOSTU

Uğur Akkuş (24), üniisbul.com'un sahibi: Sitemizi 2008'de, üniversitede okurken ortağımla hobi niyetiyle kurmuştuk. Yıldız'da Bilgisayar Teknolojileri okuyordum. Birkaç gazetenin ilgisini çektik. Medyada yer almamızla birlikte birkaç büyük firma bizi şikayet etti. İnternet üzerinden iş bulmak için özel istihdam belgesi almak, 24 bin liralık teminat yatırmak gerekiyormuş. Yakın çevremizden borç aldık. Şu anda sitemize kayıtlı 80 bin öğrenci iş arıyor. Part-time iş alanında en büyük kariyer sitesi biziz.

İKİ ŞİRKETİ VAR

Ömer Cürgül (27), lise mezunu: İki tane şirketim var: Empati Bilgisayar ve Verimor Telekom. Yaşım küçük olduğu için kartvizitimde sahibi değil, proje koordinatörü olarak yazma gereği duydum uzun zaman. Empati Bilgisayar'da, bilgisayar servis ve satış anlaşmaları yapıyoruz. Verimor Telekom'da da internet üzerinden sabit telefon hizmeti veriyoruz. Bir nevi Türk Telekom'a alternatif bir hizmet. Kapılar kadar bakır kablo çekmek yerine, biz bu işi internet üzerinden yapıyoruz.

160 KİŞİNİN PATRONU

Nurettin Özdoğan (25): Şirketimiz Divas Diamond; Zen Diamond, Ertuğrul Belen ve benim ortaklığımda kuruldu. Türkiye'nin dört bir yanına internetten pırlanta satıyoruz. Fiziksel mağazalarımızın olmayışı ve Türkiye'nin en büyük pırlanta üreticisi olmamız sebebiyle uygun fiyatlı pırlantayı halkla buluşturabiliyoruz. Ürünlerimiz, Birleşik Arap Emirlikleri, Almanya, Fransa, İngiltere gibi ülkelerin lider e-ticaret sitelerinde satılıyor. Şu anda şirketimizde 10, fabrikamızda ise 150 kişi çalışıyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.