Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Yaşam
Print Al

Bankalara borcunu ödemeyenlere kötü haber

1 Eylül 2012 Cumartesi::

Tüketicilerin bankalara olan borçlarını izleyen KKB, yarından itibaren bankalara borcunu ödemeyenleri, yılbaşından itibaren de her türlü borcunu aksatanın bilgilerini paylaşacak.

Yazı Boyutu : A A A A

Para ile işi olan herkes yarından itibaren takibe girecek. Eskiden sadece bankalara ödemelerini geciktirenlerin bilgilerini yine bankalara açan Kredi Kayıt Bürosu (KKB), 1 Eylül 2012 itibarıyla elinde bulundurduğu 25 milyon kişinin bankalara olan ödeme durumlarıyla ilgili sicilini isteyen herkese açacak.

KREDİ ALMAK DAHA DA ZORLAŞACAK

Böylece daha önce bankaya herhangi bir ödemesini geciktiren tüketici için kredi almak çok zorlaşacak. Kuruluş, yılbaşından itibaren de parayla ilgisi olan herkesi izleyecek. 2013'ün ilk aylarından itibaren hazırlanacak risk raporuyla bireylerin telefon, elektrik, doğalgaz, su gibi borçlarını ödeme alışkanlığı izlenecek. Böylece ticaret hayatı şeffaflaşacak, maddi anlamda muhatap olduğu kişi ile ilgili bilgiye ulaşamadığı için dolandırılan kişi sayısı azalacak.

RİSKLİ MÜŞTERİYE KREDİ VERMEYİZ

Kredi Kayıt Bürosu, vatandaştan uygulamayla ilgili gelen soruları derleyerek, uygulamaya ilişkin detayları da verdi. Buna göre bir bankaya kredi başvurusunda bulunan vatandaşa, "Riskli müşterisiniz, kredi veremeyiz" denildiyse, bu kişi Kredi Kayıt Bürosu'na başvurarak, bilgilerinde hata yapılıp yapılmadığını kontrol ettirecek.

RİSK ANALİZİ TUTULACAK

Kendisi hakkında tutulan risk analizinin yanlış olduğunu düşünen vatandaş, düzeltme talep edebilecek. Vadeli mal satanlar, ticaretle uğraşanlar, evini ya da iş yerini kiraya verenler böylece hiç tanımadıkları insanla ilgili ödeme alışkanlıklarına ulaşabilecek. Karşılıksız çek yazanlar, senetlerini ödemeyenler de sisteme dahil olacağı için, bir kişi bir yerden vadeli mal almak istediğinde muhatabı olan işletme, risk bilgilerini KKB'nin sistemine bağlanarak alabilecek. Hatta evliliklerde bile, kızını isteyen bir kişi, damat adayının ödeme alışkanlıklarını bile KKB'den isteyebilecek.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.