Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Yaşam
Print Al

Dikkat! Polis aracınızı takibe almış olabilir

29 Ağustos 2012 Çarşamba::

Türkiye genelinde trafikte dolaşan araçların 147 bininin sigortasız olduğu ortaya çıktı.

Yazı Boyutu : A A A A

En fazla sigortasız araç ise 20 bin ile İstanbul'da bulunuyor. Bu araçların trafikten men edilmesi gerekiyor. Türkiye genelinde ortalama 250 lira olan zorunlu olan trafik sigortası, bu araçların diğer kişi ya da araçlara verdiği zararı öderken, bu araçların neden olduğu bir kazaya karışmak da uğranan zararın karşılanmaması anlamına geliyor. Polis, şimdi bu sigortasız araçların peşine düştü.

'EMNİYETE BİLDİRDİK'

Trafik Sigortaları Bilgi ve Gözetim Merkezi (TRAMER), 1 Nisan'dan itibaren kurduğu sistemle, Türkiye'de trafik sigortasız dolaşan tüm araçları tek tek belirleme imkanına kavuştu. TRAMER tarafından yapılan tespitlerde, ülkede 147 bin gibi yüksek sayıda aracın trafik sigortasız olduğu ortaya çıktı. TRAMER Müdürü Ünal Gürçay, şu anda tüm Türkiye'de sigortasız araçların plaka bazında tespit edildiğini belirterek, "Zorunlu Mali Mesuliyet Sigortası (Trafik Sigortası) düzenlenmesi aşamasında online ve gerçek zamanlı olarak elektronik poliçe ve araç bilgileri sisteme işleniyor. Böylece artık araç izlenebilirliği mümkün hale geldi. 1 Nisan 2012'den itibaren vadeleri dolduğu halde yenilenmeyen trafik poliçelerinin, Emniyet'te tescili olması ve aynı kişiye-kuruma ait olması koşulu ile tespit edilmesi de mümkün oldu" dedi.

Gürçay, bu sistemle poliçesi yenilenmeyen ve sigortasız olarak trafikte seyreden araçların tespit edildiğini aktarırken, bu araç bilgilerini de emniyete aktardıklarını söyledi. Gürçay, "Trafik kontrolleri sırasında POLNET üzerinden TRAMER'den yapılan sorgu ile aracın trafik sigortasının olup olmadığı belirlenebiliyor" diye konuştu.

72 BİN LİRA CEZA

Gürçay, kanuna göre sigortanız aracın trafikten men edilmesi gerektiğine dikkat çekerek, Emniyet'e de bu bilgileri ‘gereğinin yapılması' için ilettiklerini söyledi. Gürçay, "Trafikten men edilen araçların sigortasının yapıldığının ilgili kayıtlarından tespit edilmesi veya sigorta poliçesinin ibrazı halinde trafiğe çıkışına izin verilir" dedi. Gürçay, bu araçlara 72 TL idari para cezası uygulandığına da dikkat çekti.

TRAMER verilerine göre, en fazla sigortasız araç İstanbul'da bulunurken, İstanbul'da 20 bin 115 araç bu şekilde seyrediyor. Ankara'da 8 bin 800, İzmir'de 8 bin 612 ve Antalya'da 6 bin 774 aracın sigortası bulunmuyor. Trafik sigortasına en duyarlı il ise 96 sigortasız araç ile Tunceli oldu.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.