Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Başarı
Print Al

En İyi Kadın Girişimci Seçildi

27 Ağustos 2012 Pazartesi::

Ekonomist Dergisinin ‘Yöresinde Fark Yaratan Kadın Girişimci’ kategorisinin bu yılki birincisi yine Mardin’den.. Mardin Taş Ocakları’nın işletmecisi Yasemin Kalyanın Mardin’de bir taş ocağı.

Yazı Boyutu : A A A A

Mardin Taş Ocakları’nın işletmecisi Yasemin Kalya'nın Mardin’de bir taş ocağı kurma fikri, Tekirdağ Çerkezköy İlçesi Belediyesi’nin Mardin’deki taş saat kulesini görüp aynısını ilçe meydanına yapmak istediğini söylemesi ile başlar. İşi bilmediği halde doğunun kültürünü Batı’ya taşıma fikri ve Mardin’in taşını tüm ülkeye tanıtabilirle ihtimali bu teklifi kabul etmesine neden olur.

Profesyonel olarak taş çıkarma ve işleme amacıyla doğduğu şehir olan Mardin’e giderek işletmesini kurup çalışmalara başlar. Üç çalışan ile başladığı bu yolculuk, 20 çalışan ve pek çok eserle devam ediyor. Mardin Sabancı Müzesi, Mardin Müzesi, Mardin merkezdeki 5 yıldızlı Erdoba Elegance Otel, Mardin Valiliği, Van merkez ve Hakkari Yüksekova ilçelerinde iki adet cami Mardin taşı ile inşa edildi. Mardin taşlarını Diyarbakır Orta Doğu Fuan’nda, İstanbul CNR Natural Stone Fuarı’nda ve Şam’daki Mermer Fuan’nda tanıtan Kalya’nın öncelikli hedefi daha geniş bir alandan taş çıkarmak, işlemek ve Mardin taşını daha geniş alanlarda kullandırabilmek için çalışan bir firma haline gelebilmek.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.