Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Yaşam
Print Al

İşte 9 kişinin ölümüne neden olan PKKlı

25 Ağustos 2012 Cumartesi::

Gaziantep Valisi Erdal Ata, "Firaz' kod adlı ''Murat Filiz'' isimli örgüt mensubunun ilimizdeki patlama olayını gerçekleştiren şahıs olduğu teşhis edilmiştir" dedi.

Yazı Boyutu : A A A A

Vali Ata, valilik toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında, Yeşilova Mahallesi Korutürk Caddesi Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde 20 Ağustos'ta 34 JNU 86 plaka takılı, şase numarasından 54 UE 926 plakalı olduğu tespit edilen siyah otomobille bombalı saldırı gerçekleştirildiğini söyledi.

Söz konusu otomobilin 11 Nisan 2012'de Sakarya'dan çalındığını vurgulayan Ata, ''Diyarbakır ili kırsalından patlayıcı madde yüklendiği değerlendirilen bahse konucu aracın, Şanlıurfa ili Siverek ilçesinden çekici araca yüklenerek 20 Ağustos 2012 tarihinde ilimize getirildiği olay yerine indirildikten 4 dakika sonra da patlatmanın meydana geldiği tespit edilmiştir'' diye konuştu.

Saldırıyı Murat Filiz gerçekleştirdi

Ata, şöyle konuştu:
''Yapılan çalışmalarda olayda kullanılan 63 EN 961 plakalı çekici sürücüsü M.Ç. ile şirket sahipleri olan M.Y. ve V.Y ile oto tamircisi olan K.S isimli şahsın Şanlıurfa ili Siverek ilçesinde 21 Ağustos günü yakalanarak ilimize getirilmiştir. Şahısların alınan beyanlarından ve yapılan araştırmalardan aracı Siverek ilçesinden çekici şoförü M.Ç'nin marifetiyle eylemi gerçekleştiren 'Firaz' kod adlı Murat Filiz'in ilimize kadar getirdikleri belirlenmiştir. Arşivlerimizde bulunan PKK-KCK terör örgütü mensuplarına ait fotoğraf albümünde yaptırılan teşhiste, 2006 yılında Demokratik Toplum Partisi gençlik çalışanı olarak ilimizde ve daha sonra sözde Amanoslar bölgesi Osmaniye grubu içerisinde faaliyet gösteren 'Firaz' kod adlı Murat Filiz isimli örgüt mensubunun ilimizdeki patlama olayını gerçekleştiren şahıs olduğu teşhis edilmiştir.''

13 kişi gözaltında

MOBESE ve güzergahlardan alınan kamera kayıtlarının incelenmesinde ve yapılan istihbarat çalışmalarında, örgüt mensubu olan ''Firaz'' kod adlı ''Murat Filiz''e R.F, H.F, B.T ve Y.A'nın 21 TP 998 plakalı araçla yardım ettikleri bilgisinin elde edilmesi üzerine adı geçenlerin 24 Ağustos'ta Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nce gözaltına alındığını bildiren Ata, şunları belirtti:

Vali Erdal Ata gözaltı sayısının sorulması üzerine ise ''Şu anda gözaltında bulunan kişi sayısı 13. Adliyeye sevk edilenlerle birlikte gözaltı sayısı 13. Şu anda hedefimizde bir kişi var. Onu da yakaladığımız takdirde olayı tamamen aydınlatmış oluyoruz. Sınır ötesinde olduğunu düşünmüyoruz. Burada olduğunu, daha doğrusu bölgemizde olduğunu düşünüyoruz'' diye konuştu.

Patlayıcı nereden geldi?

Vali Ata, olayda kullanılan patlayıcının nereden geldiğinin sorulması üzerine, ''Patlayıcının nereden geldiğini bilmiyoruz. Muhtemelen diğer patlayıcıları nereden sokuyorlarsa ülkeye... Kuzey Irak'tan da olabilir, Suriye'den de olabilir, başka ülkeden de olabilir'' dedi.

Vali Ata, patlayıcının miktarına ilişkin soruyu ise ''50 kilo civarında C4 patlayıcı içinde etkisini arttırmak için çivi, demir parçaları, yanıcı maddeler vesaire konulmuş'' ifadesiyle cevaplandırdı.

Çekici aracın sürücüsü tutuklandı

Öte yandan gözaltına alınan çekici aracın sürücüsü M.Ç, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.
Adliyeye sevk edilen 3 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, 2 kişi daha adliyeye sevk edildi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.