Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Başarı
Print Al

Oğlu ve kızının ismiyle 30 ülkeye ihracat yapıyor

20 Ağustos 2012 Pazartesi::

Üniversite öğrencisiyken kurduğu şirketin isminin zor telaffuz edilmesi sebebiyle Avrupa'ya ihracatta zorlanan müteşebbis, oğlu ve kızının isimlerinden oluşturduğu markayla ihracatta başarı yakaladı.

Yazı Boyutu : A A A A

Türkiye'nin önde gelen kuaför malzemeleri üreticilerinden Filiz Çelik Sanayi Genel Müdürü Osman Çelik, "Şirketimiz isminin Avrupa'da telaffuzu zordu. Birçok insan telaffuz bile edemiyordu. Oğlum Alper ile kızım Eda'nın isminden esinlenerek 'Alpeda' markasını buldum. Şimdilerde 30 ülkeye ihracat yapıyoruz." dedi.

Bursa İmam Hatip Lisesi'ni bitirdikten sonra 1978 yılında Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü Sevk ve İdare Yüksekokulu'nu kazanan Osman Çelik, ikinci sınıftayken yaz tatili için geldiği memleketinde bir arkadaşıyla koltuk atölyesi kurdu. Hem okuyup hem esnaflık yapan Çelik, 50 metrekarelik dükkanda mobilya ustası ortağının yaptığı ürünlerin pazarlama işini üstlendi. 1983 yılında ortağından ayrılarak sektör değiştirdi. Kuaför koltuğu üretimine başlayan ve kısa sürede büyüyen Osman Çelik, Filiz Çelik isimli şirket kurdu. Kuaför malzemeleri üreten Çelik, ihracatta ise şirketin ismi sebebiyle zorluk çekmiş. Çelik, marka oluşturma sürecini şöyle anlatıyor: "Ürettiğimiz kaliteli malzemelere rağmen ihracat engelini bir türlü aşamamıştık. Şirketimizin ismi bile zor telaffuz ediliyordu. Oğlum Alper ile kızım Eda'nın isimlerinden esinlenerek 'Alpeda' ismini marka yaptık. Markamız çok isabetli oldu. Şimdilerde Almanya, İngiltere, İsviçre, Norveç başta olmak üzere 30'u aşkın ülkeye ihracat yapıyoruz. 50 metrekarelik dükkanda iki kişi olarak başladığımız iş hayatında 80 kişi istihdam ediyoruz. Günümüz koşullarında başarılı olabilmek için çalışmak yetmiyor, çok çalışmak ve işimizi severek yapmamız gerekiyor."

TBMM VE ÇANKAYA KÖŞKÜ'NE ÖZEL KOLTUK

Osman Çelik, Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikalarında kuaför sektöründe kullanılan yıkama setlerinden bay ve bayan oturma koltukları ve bekleme grupları, masaj yatakları, çocuk tezgahları gibi kuaför salonunda ihtiyaç duyulan her malzemeyi ürettiklerini söyledi. Çankaya Köşkü için özel bir kuaför koltuğu ürettiklerini anlatan Çelik, Meclis çatısı altındaki muhalefet ve iktidar partili milletvekillerinin de kendileri tarafından üretilen koltuklarda tıraş olduklarını belirtti. Çelik, "Meclis'teki kuaför salonunu biz tasarlamıştık. Çankaya Köşkü'nün salonu için de malzeme sipariş edilmişti, özel bir koltuk ürettik." diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.