Bugün: 18 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Yaşam
Print Al

Gıda teröristlerinin son oyunu

18 Ağustos 2012 Cumartesi::

Gıda ürünlerine yönelik denetimlerin artması üzerine yeni sahtekarlık yollarına başvurulmaya başlandı.

Yazı Boyutu : A A A A

Gıda ürünlerine yönelik denetimlerin artması üzerine yeni sahtekarlık yollarına başvurulmaya başlandı. Firmalar ürünlerinin üzerine üretim tarihi olarak ileri bir tarihi basıyor. Tüketiciler Birliği ise vatandaşı uyarıyor.

Bugün gazetesinden Zeynep Ceylan'ın haberine göre; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın tağşiş ve taklit üretimyapanları deşifre etmesinin ardından Sağlık Bakanlığı da kusurlu üretimyapan damacana su firmalarını ifşa etti. Yiyecek ve içecek sektöründe denetimler artsa da sahtekarlar yeni yolları bulmaya devamediyor. Son olarak, firmaların gıda ürünlerinin üzerinde yer alan üretim tarihinde hile yaptığı ortaya çıktı.

Ürünlerin üzerine üretim tarihi olarak ileri bir tarih basılıyor.Marketten 15 Ağustos'ta satın alınan yumurtanın paketinde üretimtarihi olarak 17 Ağustos gösterildi. Ürünün üzerinde yer alan paketleme tarihi ise 18 Ağustos 2012. 3 gün önce gelmiş 15 Ağustos tarihinde Gaziantep'teki birmarketten yumurta satın aldığını belirten Yusuf Çopur, eve geldiğinde ürünün üzerindeki üretimtarihini fark ettiğini kaydetti.

Yumurtaları satın aldığımarkete gidip durumu aktardığını söyleyen Yusuf Çopur, "Marketteki görevli yumurtaların 3 gün önce geldiğini söyledi" dedi. FirmanınDoğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde satış yaptığını kaydeden Çopur, "Tadında bir farklılık yoktu. Zaten yedikten sonra tarihi dikkatimi çekti" diye konuştu. Tüketiciyi kandırıyorlar Yumurta Üreticileri Birliği (YUM-BİR)Genel SekreteriHüseyin Sungur, yumurtada yaşanan sahtekarlık olayının tamamen tüketiciyi kandırmaya yönelik olduğunu belirtti. Yumurtaların üretildiği gün çiftliğin bulunduğu bölgede satışa çıkabileceğini ifade eden Sungur, "Ancak ambalajın üzerinde ileri bir tarih yer alması hiledir" şeklinde konuştu.

YOĞURTTAN DA ŞİKAYET VAR

Tüketiciler Birliği Başkan Yardımcısı Hatice Saadet Kalyoncu, yumurta dışında ayran, yoğurt ve meyve suyu gibi ürünlerde de kendilerine tüketicilerden benzer şikayetler geldiğini bildirdi. Çürükler ayıklanmalı Sirkülasyonu hızlı olan ve kısa sürede tüketilmesi gereken ürünlerde bu tür sahtekârlıkların yapıldığını ifade eden Kalyoncu, "Firmalar zaman kazanmak için bunu yapıyor. 4 yıl önce TBMM lokantasında da ayranla ilgili benzer sorun yaşanmıştı" dedi.

Vatandaşın güveninin istismar edildiğini ifade eden Kalyoncu, "Tüketicilerimiz bu tür ürünleri satın aldıkları tarihi de ispatlayarak Sağlık Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na şikayet etmeli. Bu yolla ürünün toplatılması ve firmanın ceza alması sağlanabilir.Mutlaka bu firmalar şikayet edilmeli ve çürük yumurtalar ayıklanmalı" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.