Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Yaşam
Print Al

Galip Öztürk'e 123 yıl hapis istemi

16 Ağustos 2012 Perşembe::

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi, iş adamı Galip Öztürk'ün de aralarında bulunduğu 11'i tutuklu 70 sanık hakkındaki iddianameyi kabul etti.

Yazı Boyutu : A A A A

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş tarafından iş adamı Galip Öztürk'ün de aralarında bulunduğu 70 kişi hakkında hazırlanan 420 sayfalık iddianame üzerindeki incelemesini tamamladı.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, iş adamı Galip Öztürk'ün, ''suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek'' ile çeşitli suçlardan toplam 47 ile 123 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istendi.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş tarafından, Öztürk'ün de aralarında bulunduğu 70 kişi hakkında hazırlanan ve mahkemece kabul edilen 420 sayfalık iddianamede, Öztürk'ün 1988'de İstanbul otogarında çaycılık yaptığı sırada, uyuşturucu madde kaçakçısı olan Hurşit Yavaş ile ''Star'' otobüs firmasını kurduğu, Öztürk'ün, Yavaş'ın kardeşi Sebahattin Yavaş'tan, Yavaş'ın tüm mal varlığını devraldığı ve daha sonra Hurşit Yavaş ile Galip Öztürk arasında mal varlığı yüzünden husumet çıktığı belirtildi.

Husumet nedeniyle Hurşit Yavaş ve Galip Öztürk hakkında çıkar amaçlı suç örgütü kapsamında teknik takip yapıldığı kaydedilen iddianamede, Can Özaray liderliğindeki suç örgütünün şahısların arasına girdiği, husumetin çatışmaya dönebileceği konusunda herhangi bir bilgiye ulaşılamadığı, soruşturma sırasında Öztürk liderliğinde ayrı bir örgütsel yapılanma olduğunun tespit edildiği aktarıldı.

İstenen cezalar

Galip Öztürk'ün ''suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek'', ''yetkili olmadığı bir iş için yarar sağlamaya azmettirmek'', ''adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs etmek'', ''rüşvet vermeye azmettirmek'', ''tehdit etmeye azmettirmek'', ''hakkı olmayan yere tecavüz etmek'', ''Yağmaya azmettirmek'' ve ''ihaleye fesat karıştırmak'' suçlarından toplam 47 ile 123 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede, Abdülkerim Emek'in de aralarında bulunduğu diğer 69 sanığın da benzer suçlardan 1 ile 135 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmaları öngörüldü.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.