Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Yaşam
Print Al

Bayram alışverişinde dolandırılmayın!

12 Ağustos 2012 Pazar::

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala piyasalardaki hareketlilik esnafın yüzünü güldürürken alışveriş yapan vatandaşlara polisten önemli bur uyarı geldi:

Yazı Boyutu : A A A A

"Yankesiciler ve dolandırıcılar boş durmuyor. Elleriniz poşetlerle doluyken para alıp, vermeyin."

Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Veysel Akkoca, Ramazan Bayramı alışveriş telaşı sardığı vatandaşları yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarına karşı uyardı. Bayram alışverişi sırasında ellerin poşetlerle doluyken para alışveriş yapılmamasını tavsiye eden Şube Müdürü Akkoca, dolandırıcıların da hayır yapma bahanesiyle kandırarak vatandaşların para ya da değerli eşyalarını çalabileceklerinin de unutulmamasını istedi. Veysel Akkoca, vatandaşların iftar alışverişi sırasında, iftar için eve dönüşlerde binmiş oldukları toplu taşıma araçlarında ve özellikle minibüslerde yankesicilik olaylarına karşı dikkatli olmalarını tavsiye etti.

ÇANTALARI BEBEK ARABASINA ASMAYIN

Ramazan sebebiyle çarşı pazarlardaki hareketliğe dikkat çeken Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Akkoca, alışveriş merkezi ve çarşı pazarlarda güvenlik tedbirlerinin arttığına dikkat çekti. Ramazan alışverişinde özellikle sahte paraya karşı da vatandaşların tedbirli olması gerektiğini vurgulayan Akkoca, kadınların alışveriş sırasında bebek arabalarının kenarlarına çanta asmamaları ve kabinlerde kıyafet denerken çantalarını kabine asmamaları gerektiğine vurgu yaptı.

Alışverişe yoğunlaşan bayanları daha dikkatli olmaları hususunda uyaran Akkoca, bebekli bayanların alışveriş sırasında bebek arabasının içerisine ya da kollarına çantalarını asıp alışveriş ile ilgilendiklerini sonra da çantalarını bulamadıklarını hatırlattı. Akkoca şu uyarılarda bulundu:

"Bebek arabasıyla birlikte alışveriş merkezine gidiliyor. Ancak içerisinde değerli eşyaların bulunduğu çantaları arabaya asıyorlar. Kalabalık mekanlarda hırsızın bu çantayı alması 2 saniye, gözden kaybolması da 10 saniye sürüyor. Bayanlar özellikle kıyafet denerken çantalarını kabine asıyor ya da bırakıyor. Bayanlar çantalarını kabine asmak yerine birlikte alışverişe çıktıkları kişilere emanet etsinler. Gençler sırt çantalarında değerli eşya taşımasınlar, bayanlar çantaları görebilecekleri şekilde kollarının arasına alıp taşısınlar."

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.