Bugün: 22 Ocak 2025 Çarşamba
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

Başarmak İsteyen Kadın Girişimciler, İşte Size Başarı Taktikleri

7 Ağustos 2012 Salı::

Çalışan bayanlar ve bayan girişimciler önlerinde setler buluyor veya kendileri setler çekerek iş alanında gelişimlerini yavaşlatıyorlar . Her iş girişimini erkekler gibi hatta erkeklerden daha iyi şekilde bayanlar yapabilir.

Yazı Boyutu : A A A A

İş ve girişicimlik alanında başarılı olmak isteyen bayanlara önemli başarı tavsiyelerini iletiyoruz.



Riske Girme Cesareti Gösterin


Mali fırsatlar, kendi işinizi kurma ve büyük paralar kazanma şansınızı ya da birşeylerin riskini göze alma cesaretinizi artırabilir. Enterprise Computing Inc. şirketinin sahibi ve MillionaireWomen.com sitesinin kurucusu Christina Gage şöyle diyor: “Kazanacağınız gücün bir sınırı yoktur, öncelikle sermayenizi nasıl kullanacağınıza dikkat etmelisiniz, bütün fırsatları cebinize girecek birer kazanç olarak değerlendirmelisiniz.”


Erkek Gibi Davranmayın


Birçok işte, şirketin başında erkeklerin önde olduğunu görerek, erkekler kadar çok çalışmalısınız diye düşünmeyin.



Girişimcilik hakkında “Guerrilla Marketing” (Gerilla Taktiğiyle Pazarlama) adlı kitabın yazarı Jay Conrad Levinson, kadınların iş dünyasında erkeklerden daha başarılı olduğunu ifade ediyor ve : “Kadınlar ilişki kurmada, içgüdüleriyle hareket etmede ve geleneklere uygun yaklaşımlar sergilemede çok daha başarılılar”. Antropolog(insan bilimci)lara göre de kadınlar yaptıkları her türlü işe sımsıkı sarılıyorlar ve onu özenle yapıyorlar.


İş alanında başarıl olmak için daha önceki deneyimleri inceleyerek onları örnek almak çok önemli, iş alanındaki kadınlar farklı tecrübeleri inceleyerek onların gelişimini takip ederek çok daha kısa sürede başarıya ulaşabilirler.


Dikkatli Olun, Gözünüzü Dört Açın


Dışarda değerlendirilmeyi bekleyen yüzlerce fırsat var, zor olan kısmı ise bu fırsatları nasıl değerlendireceğimize karar vermeniz. Çevrenizdeki yenilikler takip etmelisiniz ve ihtiyaç duyulduğunda gördüğünüz boşlukları doldurabililmelisiniz. (Ev hayvanları için tasarlanan ürünlerin son zamanlarda nasıl prim yaptığını bir düşünün.) İşin çok başarılı olan ortodontist Jennifer Salzer, her zaman başkalarının kafalarındaki düşüncelerden farklı birşeyler üretmeye çalıştığını söylüyor ve “Diğer insanlar teknolojiye korkuyla yaklaşırken, ben dişçilik alanında teknolojiyi korkusuzca kullanan ilk ortodontistlerden oldum. Şirketim beni bu nedenle yeni ürünlerin tanıtımı için eğitmen olarak seçti ve bu özelliğim sayesinde müşterilerim çığ gibi büyüdü” diyor.


Destek Olacak İnsanlar Bulun


İş dünyasında tehlikler her an bulunmakta. Bunun için işinizde başarılı olmak ve sonuca ulaşmak istiyorsanız her zaman çevrenizde size destek olabilecek insanlar bulundurmalısınız. Burada size iyi bir haber verelim: Uluslarlar arası internet ağı iş kadınları son dönemde çok popüler. MillionaireWomen.com adresinden ulaşabileceğiniz iş kadınlarıyla iletişim kurarak, onlardan farklı fikirler alabilirsiniz. Bağlantı kurmanıza ve tavsiyeler almanıza yardımcı olabilecek, birlikte strateji geliştirmenizi sağlayacak insanlarla iletişim kurabilirsiniz.


Amerika’da çok satan kitaplar arasındaki “Mentored By a Millionaire” (Milyonerlerin Akıl Rehberi) adlı kitabın yazarı ve multimilyoner iş adamı Steve K. Scott, “Başarıya ulaşmak için tek başınıza mükemmel bir stratejigeliştirmenize gerek yok, bilgi almaya ihtiyaç duyduğunuz zamanlarda başkalarından fikir almaya ve onlarla düşüncelerinizi paylaşmaya çalışmalısınız” diyor. Closette adlı şirketin sahibi ve kurucusu Melanie Charlton, “Tüm hesaplamaları ve iş dünyasındaki gelişmeleri takip ediyorum ama şirket içinde parttime çalışan bir muhasebecimiz de var. Onun ürünlerin giriş çıkışlarında benden çok daha dikkatli davrandığını düşünüyorum” diyor.


Bilgisayar ve İnterneti, Kısaca Teknolojiyi İyi Öğrenin



İnternete aradığınzı bilgiye ulaşacak kadar hakim değilseniz, işinizde başarılı olmak için bir adım geridesiniz demektir. İş kadınları hakkında yapılan bir araştırmaya göre işyeri sahibi milyoner kadınların %56sı kendi websitelerini kullanarak ticari bağlantılar kuruyor ve online iş görüşmeleri yapıyor.


Lucky Chick güzellik hattının sahibi ve kurucusu Stephanie Sakoff, internet siteleri aracılığıyla büyük gelir elde ettiklerini söylüyor. “İnternette ürün satışı yaparak, bize ulaşamayan insanlara da kolaylıkla ulaşabilme fırsatını yakaladık. Çok küçük bir maliyetle tüm dünyaya ürün satabiliyoruz” diyor. İnternet üzerinden para kazanabilmek için kendi ürünlerinizi ya da düşüncelerinizi satmanıza ihtiyacınız yok. Amazon.com ve eBay adreslerini bir düşünün. Kendi sitenizi oluşturabilir, şirketinizle ilgili bilgileri sitenize koyabilir ve değişik fikirlerinizi sitenizde yayınlayabilirsiniz. Başka şirketlerin linklerini sitenize koyarak, onların reklamlarından da para kazanabilirsiniz.


Saha Arkadaşlıkları Kurun


Kendi işinizle veya farklı iş alanlarında kişilerle ilişki kurar, tanışarak saha arkadaşlıkları kurun. Bu sayede iş alanınızda bir yenilik, gelişim yapacağınız zaman size yardımcı olabilecek insanlara ulaşabilirsiniz. İş alanınızda karşılaşabileceğiniz sorunları çözebilmeye kolaylık olması için de saha arkadaşları çok önemlidir.



Parayı İyi Kullanın ve Artırın


Bir işe başlamak, bir girişimcilik fikrini hayata geçirmek cesaret gerektirebilir ve sandığınızdan daha fazla para gerektirebilir. Gage, “Kurduğunuz şirket kendi kendine sizi zengin yapamaz. Ben elimden geldiğince para biriktirmeye çalıştım. Kolay satabileceğim emlak ve ürünler üzerinde yoğunlaştım. İlk üç yıl her sene gelirimi ikiye katladım. Yoksa 28 yaşımda nasıl zengin olabilirdim” diyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.