Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Yaşam
Print Al

Dikkat! Bu telefonlar görüşmeye kapatılacak

4 Ağustos 2012 Cumartesi::

İstanbul Atatürk Havalimanı Kargo'da yapılan operasyonda, son yılların en sıradışı cep telefon kaçakçılığı ortaya çıkarıldı.

Yazı Boyutu : A A A A

İstanbul Atatürk Havalimanı Kargo'da yapılan operasyonda, son yılların en sıradışı cep telefon kaçakçılığı ortaya çıkarıldı. Şebeke elemanlarının, 35 bin adet GSM 3G modem cihazlarının kapağını, modem cihazının kendisiymiş gibi ithal ederek, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan IMEI numaraları aldığı, daha sonra bu IMEI numaralarını da kaçak cep telefonlarında kullandıkları ortaya çıktı.

3G KAPAKLARINI GÜMRÜKTE BIRAKIYORLAR

Şebeke elemanlarının, yaptıkları hayali ithalat sonrasında IMEI numaralarını almalarına rağmen, ithal ettikleri GSM 3G kapaklarını gümrükte bıraktıkları öğrenildi. Firmanın yaptığı son ithalat işleminde yaptığı usulsüzlüğün ortaya çıkmasıyla birlikte Gümrük uzmanları firmanın daha önceden yaptığı 16 ithalatı da incelemeye aldı.Yapılan ilk incelemelerde firmanın değişik tarihlerde 16 ayrı daha itlahat işlemi yaptığı ve bu ithalatlarda 575 bin adet GSM 3G modem soktuğu tespit edildi. Firmanın yurda soktuğu bu modemlerinde hayali mi yoksa, kaçak cep telefonlarına IMEİ numarası almak için hayali ithalatlarmı olduğunun anlaşılması için soruşturma devam ediyor.

KAÇAK CEP TELEFONLARI GÖRÜŞMEYE KAPATILACAK

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun yapacağı teknik incelemelerin ardından, IMEI numaralarının kullanıldığı 35 bin adet kaçak cep telefonu görüşmelere kapatılacak. Şebeke elemanlarının, GSM 3G Modemlerinde kullanılan SİM kartlarla cep telefonlarında kullanılan SİM kartların aynı frekensta kullanıldığını farkederek böyle bir kaçakçılık yöntemi geliştirdikleri öğrenildi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.