Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Yaşam
Print Al

Bekarlar daha çok sigara içiyor

4 Ağustos 2012 Cumartesi::

İnternette yapılan bir anket, sigara içenlerin büyük çoğunluğunun bekar kişilerden oluştuğunu ortaya koydu.

Yazı Boyutu : A A A A

Bekarlar, sigara içme konusunda evliler kadar hassasiyet göstermiyor. Evliler, eş ve çocuklarının zarar görmemesi için sigaradan uzak dururken, bekarların, 'nasıl olsa tek başımayım' düşüncesiyle art arda sigara yakıyor.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Keçiborlu Meslek Yüksekokulu Elektrik Üretimi İletimi ve Dağıtımı Bölümü tarafından düzenlenen anket, iki kategoride yapıldı. "Sigara içiyor musunuz?" sorusuna cevap veren 5 bin 945 kişinin yüzde 35,9'unu oluşturan 2 bin 137 kişi, "Bekarım, içiyorum", yüzde 6,7'sini oluşturan 401 kişi "Evliyim, içiyorum" dedi. Aynı soruya, "Bekarım, içmiyorum" diye cevap verenler yüzde 48,7 ile 2 bin 897 kişi, "Evliyim, içmiyorum" diyenler yüzde 8,6 ile 510 kişide kaldı.

Sigara içmek sorumluluk duygusu ile ilgili

İzmir İl Tütün Kontrol Kurulu Başkanı ve Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Kılınç, "Evliler, aile sorumlulukları daha fazla olduğu, çocuklarının geleceğini garantiye alabilmek ve tehlikeye atmamak için kendisinin de sağlık olması gerektiğine inanıyor. Bu nedenle çalışmaktan alıkoyacak, vücuduna zarar verecek ve ailesinin geleceğine riske atacak şeylerden kaçınıyorlar." dedi. Aynı hassasiyetin bekarlarda gözlenmediğini belirten Prof. Dr. Kılınç, "Bekarlar ise sadece kendinden mesul olduğu gerekçesiyle, 'İçiyorsam da zararı kendime' düşüncesiyle hareket ediyor" şeklinde konuştu.

Psikolog Orhan Keskin de bekarların, boşvermişlik hissi ve sorumluluk duygularının çok fazla gelişmemesinden dolayı kötü alışkanlıklara yönelebildiğini söyledi. Sorumluluk duygusu gelişen fertlerin, sigara ve alkol gibi kötü alışkanlıklardan uzak durmayı tercih ettiğini vurgulayan Keskin, meselenin temelinde aile bağları ve küçük yaşlarda oluşturulmayan sorumluluk duyguları olduğunu kaydetti.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.