Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Başarı
Print Al

Şaban Karamancı ve başarılarla dolu hayatı

31 Temmuz 2012 Salı::

Şaban Karamancı, bugün eşine ender rastlanan bir başarı hikayesinin kahramanı, yardımseverliği ile çevresinin örnek aldığı bir isim, bir marka artık…

Yazı Boyutu : A A A A

Bazı insanlar vardır, onlar dünyaya ayrıcılıklı bir hayat sürmek için bambaşka fikir dünyasıyla gelirler… Fikir dünyaları o kadar geniştir ki yapabileceklerinin sınırsızlığı çevreleri tarafından her daim takdir görür, başarı onlar için hayatın olağan bir parçası olur… İşte böyle insanların içlerindeki manevi huzur, mütevazılık ve yardımsever ruhlarından doğan samimiyet, gülen gözlerinden herkese yansır… Ruhundaki samimiyeti yüzünden okunan Şaban Karamancı tam da bu tarifin karşılığı olan; kaliteli, saygın hayat çizgisinden asla taviz vermeden iş hayatının en sağlam mertebelerinde yer alarak hayata gülümseyen bir iş adamıydı. Şaban Karamancı, bugün eşine ender rastlanan bir başarı hikayesinin kahramanı, yardımseverliği ile çevresinin örnek aldığı bir isim, bir marka artık… 22 Mayıs 2012 tarihinde vefat eden Karamancı’ yı Ekonometri dergisi olarak bugün saygıyla anıyoruz.

Şaban KARAMANCI ve Başarı Hikayesi

1939 yılında Kayseri’ de doğan Şaban KARAMANCI, ilköğrenimini Ankara Mimar Sinan İlkokulu’nda orta ve lise öğrenimini ise TED Ankara Koleji’nde tamamladı. 1956 yılında Almanya’ ya giderek Braunschweig’ de 4 yıl eğitim hayatına devam etti. Bir taraftan da iş hayatına adım attı ve Dusseldorfta’ da ilk bürosunu açtı. 1962 yılında Türkiye’ ye döndü. İş hayatının dönüm noktalarından biri olan Demir Çekme Fabrikası’nı kurdu. Çok yönlü yapısı ve çalışkanlığı ile Babası Ahmet KARAMANCI’ ya ait olan oksijen ve un fabrikalarındaki işleri de bir arada yürüttü.

Opan’ın Kurucusu

1962 yılında Gülşen KARAMANCI ile hayatını birleştirdi, mutlu bir aile hayatına imza attı. Başarılı giden meslek hayatına mutlu bir aile hayatını da ekleyerek yoluna devam etti… 1963 yılında Ankara’ da askerlik görevini tamamladı. 1965 yılında biricik kızı Zeynep KARAMANCI dünyaya geldi. 1989 ‘da Opan’ı kurdu. Opel markasının İç Anadolu ve Ankara’daki ilk Ana Bayisi oldu. 1993 yılında Demir Çekme Fabrikası’nı kapattı ve Opan’ı Macunköy’deki 40 dönümlük eşsiz yerine taşıdı. Otomotiv işleriyle ilgilenirken aynı zamanda Ankara Bakanlıklar’ da bulunan Metropol Oteli’ni alarak turizm sektöründe de çalışmalarını yürüttü. İnşaat işleriyle de uğraşan KARAMANCI, Aktürk İnşaat ortaklığıyla Ankara’ da birçok konsept konutun yapımını tamamladı. En son projesi Ümitköy’ de yapımı tamamlanan 312 Ulusoy City Lüks konutlarıdır. 2005 yılında Opan’ın Yönetim Kurulu Başkanlığını kızı Zeynep’e devretti.

Her Zaman Yardımseverliğiyle Tanındı

Atlara olan merakıyla bilinen KARAMANCI, çok sayıda Pony cins at yetiştirip, Askeriye ve Emniyet Genel Müdürlüğü Rehabilitasyon Merkezleri’ ne Pony at bağışında bulundu. Hayvan severliğiyle bilinen Şaban KARAMANCI birçok sokak kedi ve köpeklerinin tedavisini yaptırıp onların rahat bir şekilde yaşamasını sağlamıştır. Hayırsever bir kişi olarak yapmış olduğu yardımları okuttuğu öğrencileri kimsenin bilmesini istemedi. 04.08.2000 yılında babası Ahmet KARAMANCI adına Halk Sağlığı Merkezi kurdu ve Erciyes Üniversitesinden “Fahri Doktora” unvanı aldı.

Eşsiz Bir Klasik Araç Koleksiyonuna Sahipti

Türkiye’nin sayılı klasik araç koleksiyoncularından biri olan KARAMANCI’ nın koleksiyonunda 31 adet klasik ve antika araç bulunuyor. Araçların tamamı %100 orijinal… Trafiğe çıkacak vaziyette ve yasal tüm evrakları mevcut halde. Her birinin Tüvturk muayenesi tam, emisyon ruhsatları geçerli... Bu eşsiz araçlar Ekim 2008 tarihinde Opan’ da düzenlenen Klasik Oto Show ile Ankaralıların büyük ilgisi eşliğinde sergilendi. Ayrıca Kasım 2009 ve Nisan 2011 aylarında Ankara’da Cepa AVM’ de benzer sergilemeler yapıldı. Şaban KARAMANCI bu sergilemeler süresince birçok TV kanalı ve medya kuruluşu ile çeşitli röportajlar yaptı, koleksiyonu hakkında açıklamalarda bulundu. Başarı ve sevgiyle dolu bir hayat sürdü Şaban Karamancı. Bugün Türk gençleri tarafından başarıları örnek alınıyor; ailesi, dostları tarafından adı sevgiyle ve gururla anılıyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.