Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

Desteğin önemi

29 Temmuz 2012 Pazar::

"İş ortamındaki pozitif iklim, her zaman verimliliği artırır." İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Meral İnci Zaim, böyle söylüyor ve keyifli, dinamik bir iş ortamında çalışma ayrıcalığını yaşadığını belirtiyor.

Yazı Boyutu : A A A A

Anne ve babamdan hayat okuluna dair sayısız tavsiyeler aldım. Hâlâ aklımda olan özdeyişler var. ‘Azmin elinden bir şey kurtulmaz’, ‘İşini dolaşan ayakkabı parasını kazanır’, ’At üzerinden orak biçilmez’ gibi. Düşündüğümde kariyerimi doğrudan etkileyen unsurun tavsiyeler kadar onların hayatın içinde bulduğu karşılıkları ve yaşayan örnekler olduğunu görüyorum. Anne ve babam çok çalışkan insanlardı. Söyledikleri ve yaptıkları her zaman uyumluydu. Bizlere ve çevrelerine her zaman adil davrandılar. Bize küçük yaştan itibaren sorumluluk bilinci ve değerlerini aşıladılar. Çok şanslıyım ki, iyi bir iş adamı olan eşim Mustafa Zaim de her zaman bu konuda yanımda oldu. Bugüne baktığımda tabii ki en büyük desteğim İnci Holding Yönetim Kurulu ve yöneticilerimiz. Bulunduğunuz iş ortamındaki pozitif iklim her zaman verimliliğinizi arttırır. Sevdiğim kişilerle keyifli ve dinamik bir iş ortamında çalışmanın ayrıcalığını yaşıyorum. Burcu Bulut

Tavsiyelerim…

ÇALIŞMAKTAN VAZGEÇMEYİN


Planlı hareket ederim. Yaşamıma baktığımda büyük bir pişmanlık yok. Ama bugünkü aklım ve imkânlarım olsaydı biricik kızımın doğumundan sonra çalışmaya ara vermezdim. Gençlere çalışmaya ara vermemelerini tavsiye ederim. Biz kadınların hayatta biçilmiş birçok rolü aynı anda başarıyla yürütebileceğine inanıyorum. Bu farklı alanlarda yaşanan dinamizm de birbirini çok iyi besliyor.

TAKIM OYUNCUSU OLUN

Başarıyı getiren önemli faktörlerden biri takım olarak çalışabilmektir. Yürütmekte olduğunuz projelerde şirketteki herkesin tüm kapasitesini vereceğine, o işi en iyi şekilde yerine getirebilmek için elinden geleni yapacağına güvenmek önemli. Takım oyuncularının eğitimin sürekliliğine inanmış, arkadaşlarıyla uyumlu çalışan, yetkinlikleri standartların üzerinde olan kişilerden olmasına özen gösteririm. Gerçekten de iyi bir takım oyuncusu olmak önemli.

GEREKTİĞİNDE İNİSİYATİF ALMAYI BİLİN

Güvenlik görevlilerimiz de dâhil olmak üzere tüm arkadaşlarımızda analiz yeteneğinin bulunmasını beklerim. Gerektiğinde olayları analiz edip şirketin menfaati doğrultusunda süreçlerde iyileştirme yapabilmeli, inisiyatif kullanabilmelidir.

İŞİNİZİ SEVEREK YAPIN

Çalışanlarımdan öncelikle yaptıkları işi severek yapmalarını isterim. Rasyonel beklentilerden daha önemlisi duygusal tatmindir. Aidiyet duygusunu arttıran, kurumsal sadakati güçlendiren çalışanlarımızın kurumumuza ait hissettikleridir. Bizim kurumsal yönetim ilkelerimizde bu alan önceliklerimizdendir ve bu yönde çok yatırım yapıyoruz. Bugün rekabet çok yoğun ve fark yaratmanın başka yolu olmayacağını biliyorum. Yaratıcı çalışanlar ancak mutlu bir iş ortamı ile mümkündür. Onların da ortalama bir iş ile yetinmemeleri, yapabileceklerinin en iyisini yapmalarını beklerim.

DANIŞMAKTAN ÇEKİNMEYİN

Özellikle gençlerin kendilerine örnek olacak insanlar ile vakit geçirip deneyimli kişilere danışarak onlardan tavsiye almalarını öneririm. Sürekli kendini eğitmek bir yaşam biçimi haline gelmelidir.

HEDEFLERİNİZ DOĞRULTUSUNDA YILMADAN ÇALIŞIN

Yetkinliklerimizin hangi noktada olduğunu anlamaya çalışmalıyız. Size gerçekten katkısı olacağına inandığınız kaynaklara, yetkinliklere sahip olmak yolunda sebatla çalışmamız gerekir. Bulunduğumuz konumu ve sahip olduğumuz kaynakları iyi değerlendirerek kendimize hedefler koyarsak onlara ulaşmanız hızlı ve kolay gerçekleşir. Hedefe doğru ilerlerken zaman zaman veriler gözden geçirilmeli ve gerekli görülen düzeltmeleri yaparak ilerlemeliyiz.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.