Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Yaşam
Print Al

Tatile gidenlere telefon faturası şoku!

25 Temmuz 2012 Çarşamba::

Tatil için Türkiye’nin kıyı kesimlerini tercih edenleri kötü bir sürpriz bekliyor.

Yazı Boyutu : A A A A

Uluslararası dolaşıma açık olan hatlar sınıra yakın ülkelerin baz istasyonundan destek alınca görüşmenin faturası yurt dışı görüşme gibi ücretlendiriliyor. Yani yine olan tüketiciye oluyor.

Tatilden geldikten sonra kabarık bir cep telefonu faturası ile karşı karşıya kalırsanız şaşırmayın. Kabarık cep telefonu faturaları ile karşılaşan tüketicilerin şikayetlerini inceleyen Şikayet Portalı Şikayetvar fatura şokunun nedenini ortaya koydu. Şikayetlere göre; tüketicilerin gsm hatları uluslar arası dolaşıma açık ise Türkiye’den değil sınıra ülkenin baz istasyonundan destek alıyor. Bu nedenle Türkiye’de yaptığınız telefon görüşmeleri yurt dışındaymışsınız gibi faturalandırılabilir. En büyük sorun ise tüketici yaptığı konuşmalarını Türkiye sınırları içerisinde yaptığını kanıtlamasa dahi faturanın iadesi söz konusu değil.

GELEN MESAJLARA DİKKAT EDİN!

Şikayetvar Yöneticisi Dr. Ömer Deveci, tüketicilere uyarılarda bulunarak, “Tüketicilerin yaşadığı sıkıntı şebekesel bir sıkıntıdan kaynaklanıyor. Vatandaşlar şebekesel bir sorun yüzünden ekonomik sorun yaşıyor Sınıra yakın yerlerde yaşayan müşterilerin hatları uluslararası dolaşıma açıksa baz istasyonları Türkiye’den değil sınıra yakın yerlerden yararlanacaktır. Buna bağlı olarak faturalarında artış olabiliyor.


Mağduriyetin tek çözümü hatların uluslararası dolaşıma kapatılmasıdır. Kişinin gsm hattı uluslar arası dolaşıma acık ve sınır bölgede ise komşu ülkenin adı verilerek ‘…. ‘ye hoş geldiniz’ mesajı iletilmektedir. Bu nedenle tüketiciler operatörlerinden kendilerine gelen mesajları dikkate almalıdır.” şeklinde konuştu.

CEBİMDE TELEFONLA DENİZE AÇILMADIM

“Çeşme’deyken Yunanistan şebekesiyle ücretlendirildim. Normal tarifeme göre her ay 25TL ödüyordum. Temmuz ayında 4 günlüğüne Çeşmeye tatile gittim. O ay faturam 228TL civarında geldi. Faturayı görünce en az 20 defa konuştum müşteri hizmetleriyle, yurtdışından sms attığım ve telefonla konuştuğum için faturamın böyle geldiğini söylediler. Yunan şebekesinden ücretlendirilmiştim. Ancak ben yurtdışına çıkmamıştım. Hayatımda Yunanistan’a hiç gitmedim. Cebimde telefonla denize açılmadım. Onlara pasaportumu götürmeyi teklif ettim yurtdışına çıkmadığımı görsünler diye. Kabul etmediler. Faturayı ödedim ancak sorunum çözülmedi.”

Operatör İzmir’de ‘Yunanistan’a Hoş geldiniz’ Mesajı İle Karşılıyor

“Gsm operatörü İzmir girişinde’ Yunanistan'a Hoş Geldiniz’ mesajı ile karşılıyor. Operatörün çekiş gücünün güzel bir göstergesi olarak, İzmir'den geçerken aldığım mesajları belirtmek istiyorum.

1) Yunanistan'a Hoş Geldiniz. Yurt dışında iken telesekreter için ***

2) Yunanistan'a Hoş Geldiniz. Türkiye Büyükelçiliği'ne ***

3) Welcomes you to Greece. ***

4) Sınır bölgelerimizde şebekenizi elle manuel olarak ayarlayın ***

Yunanistan'ın Ege adalarındaki sağlayıcılar İzmir'de Türkiye’deki gsm operatöründen daha iyi çekiyor. Ayrıca operatör bu şebekeyi elle değiştirmenizi talep ediyor.”

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.