Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Yaşam
Print Al

Şehit 6 asker için Van'da hüzünlü tören

24 Temmuz 2012 Salı::

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde helikopter düşmesi ve kazayla el bombası patlaması sonucu şehit olan 5 asker ile Van’ın Gürpınar ilçesinde yaralandıktan sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden bir asker için Van’da tören düzenlendi.

Yazı Boyutu : A A A A

Dağlıca’nın 12 kilometre kuzeydoğusundaki Deryan Tepe’ye inişe geçtiği sırada düşen helikopterde şehit olan Piyade Teğmen Nuri Akman, J. Hv. Tek. Astsubay Ahmet Çağlar, piyade uzman çavuşlar Regaip Şahin, Muhammed Şahin ve Muharrem Saygün, Yüksekova’nın Yeşiltaş Karakolu’nda el bombasının patlaması sonucu şehit olan Piyade Er Ali Bozkurt ve Van’ın Gürpınar ilçesine bağlı Elaçmaz köyünde 18 Temmuz’da düzenlenen saldırıda yaralandıktan sonra tedavi gördüğü hastanede şehit düşen Jandarma Er Ümit Akbaş’ın cenazeleri ambulanslarla tören alanına getirildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve şehitlerin özgeçmişlerinin okunmasıyla başlayan törende konuşan Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanı Yarbay Ziya Bektaş, terör örgütüne karşı yürütülen mücadelede şehit düşen askerlere Allah’tan rahmet diledi. Acılarını kelimelerle ifade etmelerinin mümkün olmadığını dile getiren Bektaş, “Bir ulus, ancak değerleri uğruna can vermeye hazır evlatları oldukça varlığını sürdürme hakkına sahiptir. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin her döneminde bu hakka herkesten çok daha fazla sahip olmuş ve sahip olunan bu kutlu hazinenin gururunu yaşamıştır. Bu ülkeyi korumak, bu toprakları bize vatan yapmak için ülkemizin her köşesinde binlerce vatan evladı, kahramanca yaşamını feda etmiş ve vatan toprağına kanını, gözyaşını katmıştır. Şehitlerimizin yüreklerimizde yaktığı ateş, teröre karşı verdiğimiz mücadelede tükenmez gücümüzün ve inancımızın kaynağı olacaktır. Şehitlerimizin kutsal isimleri arşta, naaşları cennet bahçesindedir. Aziz şehitlerimizin anılarını yaşatmak bizim için bir görev ve namus borcudur. Eşiniz ve evladınız artık milletimizin evlatları olmuştur. Şehitlerimizin değerli yadigarları sizlerle her zaman bir ve beraber olacağız. İçimizdeki ve dışımızdaki hainler bir kez daha hatırlatmak istiyoruz ki kutsal vatanımızı bölmeye kimsenin gücü asla yetmeyecektir.” dedi.

Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas’ın okuduğu duanın ardından askerlerin omzunda Türk Hava Kuvvetleri'ne ait kargo uçağına taşınan şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları, memleketlerine gönderildi.

Törene, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Van Valisi Münir Karaloğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, milletvekilleri, askerî ve sivil erkan ile şehit aileleri katıldı.

Bakan Şahin, tören alanında şehit yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu. Aileler ile tek tek tokalaşan bakanlar Şahin ve Eker, acılı aileleri teselli etti. Cenazelerin uçağa uğurlanışı sırasında şehit ailelerinin gözyaşları tören alanında duygusal anlar yaşanmasına sebep oldu.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.