Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

Boğaz'a yeni düzen!

22 Temmuz 2012 Pazar::

Açılış Eylül'de! Tekneler Tarabya ve İstinye'ye bağlanacak

Yazı Boyutu : A A A A

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Tarabya'daki tekne parkında incelemelerde bulundu ve parkın Eylül ayında hizmete gireceğini söyledi. Bebek, Paşabahçe ve Kuruçeşme'de bu tür tekne park yapılacağını ifade eden Topbaş, turistik teknelerin demirlemesi için de Beykoz'da bir çalışma yapılacağını belirtti. Konuşmasında amatör balıkçılara kötü haber veren Topbaş, "Boğaz'da yürüyenleri rahatsız etmeyecek şekilde bir düzenleme yapacağız. Amatör balıkçılar için, balık tutulacak belli yerler ayrılacak. Kimse rahatsız olmayacak. Amatör balıkçılar yeri yapacağız" dedi.

Tarabya'da yapımı süren tekne parkında inceleme yapan Başkan Kadir Topbaş, yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Topbaş, teknelerin sahil şeridini işgal ettiğini, İstanbullular'ın bu nedenle deniz keyfi yaşayamadığını belirtti. Bu nedenle vatandaşlardan birçok şikayet aldıklarını belirten Topbaş, "Tekne sahipleri de bize 'nerede demirleyeceğiz?' diyor. Biz de boğazdaki alanları marina sistemine dönüştürmeye karar verdik. İlk adımı Trabya ve İstinye'de attık. Trabya'ya 208 tekne bağlanabilecek. Eylül başı gibi hizmete sunacağız. Sahilleri İstanbullular'a iade etmiş olacağız. İstanbullular deniz keyfi yapabilecek" dedi. Bebek, Paşabahçe ve Kuruçeşme'de bu tür tekne park yapılacağını ifade eden Topbaş, turistik teknelerin demirlemesi için de Beykoz'da bir çalışma yapılacağını kaydetti.

AMATÖR BALIKÇILARA KÖTÜ HABER

Amatör balıkçılar de düzenleme yapacaklarını belirten Topbaş, Boğaz'da sahil boyunca balık tutan amatör balıkçıların artık istediklere yerde olta atamayacakları bilgisini verdi. Vatandaşlardan, boğaz kenarında balık tutan amatör balıkçılarla ilgili sıkça şikayet geldiğini belirten Başkan Topbaş, "Balık tutmakta İstanbul'un bir keyfi. Ben de gençken balık tuttum. Boğaz'da yürüyenleri rahatsız etmeyecek şekilde bir düzenleme yapacağız. Amatör balıkçılar için, balık tutulacak belli yerler ayrılacak. Kimse rahatsız olmayacak. Amatör balıkçılar yeri yapacağız" dedi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.